Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Месец на профилактиката на рака на шийката на матката стартира в Токуда

24 юни 2010

Месец на профилактиката  на рака на шийката на матката стартира от днес в Токуда

Ракът на маточната шийка убива, но установен навреме е 100% лечим, категорични са специалистите от японската болница

Месец на профилактиката на рака на маточната шийка стартира с днешна дата в Токуда. Комплексните прегледи ще се извършват в Центъра за диагностициране, лечение, продължително наблюдение и  профилактика на рак на шийката на матката, който бе разкрит в края на миналата година в Токуда. За информация и записвания са разкрити телефони: 02/403 4000 и 02/403 4910.

Целта на инициативата е повече българки да получат достъп до специализиран преглед, на който да се тестват за носителство на Човешки папилома вирус /HPV/ - доказаният причинител на злокачественото заболяване.

„Ракът на маточната шийка убива, но установен навреме е 100% лечим”, категорични са специалистите. Всяка година в България се откриват около 1000 нови случая, като близо 40 % от тях са в късен стадий и с много лоша прогноза. Само чрез редовна профилактика могат да бъдат спасени много жени, доказва и японският опит, където прегледите за носителство на човешки папилома вирус са задължителни. При ранно установяване шансовете за излекуване на пациентките са значително по-високи, категорични са лекарите в Токуда.

В рамките на Месеца на профилактиката на рака на маточната шийка пациентките ще могат да се възползват от промоционалните диагностични пакети, чийто оптимален вариант включва преглед, цитологично изследване, колпоскопия и тестване за носителство на човешки папилома вирус.

Специално за кампанията цените на различните по обем профилактични пакети са намалени с 35% за всички записани в периода 24 юни – 31 септември.

Цената на пакета „Скрининг за рак на маточната шийка” е 57 лева, в които се включва преглед от гинеколог и тестване за носителство на HPV.

Цената на пакет "Скрининг за рак на маточната шийка с цитологично изследване" е 67 лева, а оптималният пакет, включващ преглед, цитологично изследване, колпоскопия и тестване за носителство на човешки папилома вирус - 82 лева.

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".