Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Кабинет за функционална белодробна диагностика започна дейност в Токуда

07 май 2013

Модерно оборудвана лаборатория за функционална белодробна диагностика приема вече пациенти в Токуда Болница. Кабинетът е оборудван с последно поколение диагностична апаратура на фирмата Viasys Health Care - световен лидер в белодробната диагностика. Новата структура дава възможност за функционални изследвания на белия дроб в покой и при натоварване. Данните от изследванията имат базисно значение при диагностицирането на белодробни заболявание и проследяване на прогресиятя им, диагностициране на бронхиална астма, медикаментозна увреда, задух с неуточнен произход, както и проследяване на прогресията на сърдечни, белодробни и нервно-мускулни заболявания, предоперативна оценка на бял дроб, мониториране на лечение, предписване на рехабилитационна програма и др. 

Повече информация и подробности за дейността на лабораторията можете да намерите тук.

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, първият час след тях е с цена 3 лв., а всеки следващ час се заплаща по 2 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.