Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Безплатни прегледи на очите за ученици организира Токуда Болница

03 септември 2013

Преди началото на учебната година японската болница осигурява напълно безплатно профилактика на очните заболявания при ученици

Безплатна профилактика на всички видове проблеми с очите за ученици ще се проведе на 5 септември в Токуда Болница София. Прегледите ще се осъществяват само след предварително записване на 02/403 4000 и 02/403 4911 и са насочени към всички ученици на възраст от 7 до 18 г. с или без установени заболявания на очите. В инициативата са включени консултация със специалист-офталмолог, тестове за установяване на късогледство и астигматизъм, мързеливо око, изследване на цветоусещане, зрителна острота, оглед на  очните дъна и измерване на вътреочното налягане.

„Профилактика за установяване на проблеми с очите е препоръчително да се прави най-малко веднъж годишно, а при фамилна обремененост и наличие на заболявания като диабет – и по –често.” – алармира д-р Топов, началник на отделението по Офталмология на МБАЛ „Токуда Болница София”. Регулярните прегледи са особено важни при децата и учениците, където натоварването на очите е голямо и зрението има значение за по-добро представяне в училище и по-добри възможности за физическо и интелектуално развитие.

Всички родители, които желаят да прегледат своите деца в ученическа възраст, както и всички по-големи ученици, които сами проявяват отговорност към зрението си, могат да заповядат на 05 септември от 09.00 до 14.00 часа в Многопрофилния детски център на Токуда Болница на първи етаж. Изисква се предварително записване на тел. 02/403 4000 и 02/403 4911. За прегледите не са необходими направления. При вече установени заболявания, е необходимо пациентите да носят със себе си наличната медицинска документация.

 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.