Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Безплатни прегледи на очите за ученици организира Токуда Болница

03 септември 2013

Преди началото на учебната година японската болница осигурява напълно безплатно профилактика на очните заболявания при ученици

Безплатна профилактика на всички видове проблеми с очите за ученици ще се проведе на 5 септември в Токуда Болница София. Прегледите ще се осъществяват само след предварително записване на 02/403 4000 и 02/403 4911 и са насочени към всички ученици на възраст от 7 до 18 г. с или без установени заболявания на очите. В инициативата са включени консултация със специалист-офталмолог, тестове за установяване на късогледство и астигматизъм, мързеливо око, изследване на цветоусещане, зрителна острота, оглед на  очните дъна и измерване на вътреочното налягане.

„Профилактика за установяване на проблеми с очите е препоръчително да се прави най-малко веднъж годишно, а при фамилна обремененост и наличие на заболявания като диабет – и по –често.” – алармира д-р Топов, началник на отделението по Офталмология на МБАЛ „Токуда Болница София”. Регулярните прегледи са особено важни при децата и учениците, където натоварването на очите е голямо и зрението има значение за по-добро представяне в училище и по-добри възможности за физическо и интелектуално развитие.

Всички родители, които желаят да прегледат своите деца в ученическа възраст, както и всички по-големи ученици, които сами проявяват отговорност към зрението си, могат да заповядат на 05 септември от 09.00 до 14.00 часа в Многопрофилния детски център на Токуда Болница на първи етаж. Изисква се предварително записване на тел. 02/403 4000 и 02/403 4911. За прегледите не са необходими направления. При вече установени заболявания, е необходимо пациентите да носят със себе си наличната медицинска документация.

 

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".