Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Пациентка от Пакистан с усложнена катаракта бе оперирана успешно с новия фемтосекунден лазер в Токуда

29 януари 2014

Преди операцията жената има минус 8 диоптъра късогледство и над 4 диоптъра астигматизъм

Усложнена катаракта на жена от посолството на Пакистан бе отстранена успешно с помощта на новия фемтосекунден лазер в Офталмологията на Токуда Болница София. След първоначалния преглед в кабинетите по Очни болести се установява, че катарактата при пациентката е придружена от минус 8 диоптъра късогледство и над 4 диоптъра астигматизъм. С помощта на новия уред за лазерна хирургия на перде на окото, първите етапи на операцията бяха извършени изключително прецизно. Това позволи съвсем точно коригиране на зрението, включително астигматизмa. Катарактата засяга и двете очи на жената и след две поредни процедури, тя вече вижда чудесно без каквато и да е необходимост от очила.

„В този случай имахме една сравнително напреднала катаракта в комбинация с големи диоптри късогледство и астигматизъм. Фемтосекундният лазер ни позволи да направим изключително прецизни разрези и да разбием лещите съвсем безопасно. Освен всичко, коригирахме астигматизма със специални разрези в роговицата на окото, които отпускат лимба. Новата машина е изключително полезна в такива случаи, защото предотвратява следоперативни усложнения, разрезите са по-малки, не се налага да има шевове и възстановяването е много бързо.” – разказа д-р Алек Топов, началник на отделението по Офталмология на Токуда Болница.

Пациентката изказа големи благодарности на отделението по Офталмология и д-р Топов за успешните операции , които и помогнаха да възвърне нормалното си зрение.

Новият фемтосекунден лазер за катарактна хирургия в Офталмологията на Токуда намалява рисковете при операциите на перде до абсолютния минимум. Благодарение на прецизността му, възстановяването преминава без затруднения, дори в усложнените случаи. Операциите преминават бързо, а възможностите за точно коригиране на зрението са много големи. 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, първият час след тях е с цена 3 лв., а всеки следващ час се заплаща по 2 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.