Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Пациентка от Пакистан с усложнена катаракта бе оперирана успешно с новия фемтосекунден лазер в Токуда

29 януари 2014

Преди операцията жената има минус 8 диоптъра късогледство и над 4 диоптъра астигматизъм

Усложнена катаракта на жена от посолството на Пакистан бе отстранена успешно с помощта на новия фемтосекунден лазер в Офталмологията на Токуда Болница София. След първоначалния преглед в кабинетите по Очни болести се установява, че катарактата при пациентката е придружена от минус 8 диоптъра късогледство и над 4 диоптъра астигматизъм. С помощта на новия уред за лазерна хирургия на перде на окото, първите етапи на операцията бяха извършени изключително прецизно. Това позволи съвсем точно коригиране на зрението, включително астигматизмa. Катарактата засяга и двете очи на жената и след две поредни процедури, тя вече вижда чудесно без каквато и да е необходимост от очила.

„В този случай имахме една сравнително напреднала катаракта в комбинация с големи диоптри късогледство и астигматизъм. Фемтосекундният лазер ни позволи да направим изключително прецизни разрези и да разбием лещите съвсем безопасно. Освен всичко, коригирахме астигматизма със специални разрези в роговицата на окото, които отпускат лимба. Новата машина е изключително полезна в такива случаи, защото предотвратява следоперативни усложнения, разрезите са по-малки, не се налага да има шевове и възстановяването е много бързо.” – разказа д-р Алек Топов, началник на отделението по Офталмология на Токуда Болница.

Пациентката изказа големи благодарности на отделението по Офталмология и д-р Топов за успешните операции , които и помогнаха да възвърне нормалното си зрение.

Новият фемтосекунден лазер за катарактна хирургия в Офталмологията на Токуда намалява рисковете при операциите на перде до абсолютния минимум. Благодарение на прецизността му, възстановяването преминава без затруднения, дори в усложнените случаи. Операциите преминават бързо, а възможностите за точно коригиране на зрението са много големи. 

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".