Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Продължава Месецът на профилактика на рака на шийката на матката в Токуда вече и с типизация на вирусния щам

16 февруари 2011

Продължава Месецът на профилактикана рака на шийката на матката в Токуда вече и с типизация на вирусния щам

 

Над 400 жени са прегледи в рамките на кампанията до момента, като при 44 от тях е открито носителство на опасния вирус

Продължава организираният от ДКЦ „Токуда” Месец на профилактиката на рака на маточната шийка. Срокът на кампанията се удължава до края на март, считано от днес. Комплексните прегледи ще се извършват в Сектора за Превантивна медицина на ДКЦ „Токуда”. За информация и записвания са разкрити телефони: 02/403 4000 и 02/403 4910.

Новост в кампанията е въвеждането на типизация. Тя има за задача да определи и докаже чрез ДНК анализ на кой от подтиповете на човешкия папилома вирус /HPV/  е носител пациентът. Най-високо рисковите щамове на HPV са 16 и 18, които съответно са причина за рак на маточната шийка в 70% от случаите.

ДКЦ „Токуда” въвежда единственият валидиран тест за ранна диагностика, който позволява разграничаване на клинично значими инфекции с високорискови HPV щамове. Тестът е одобрен от Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) и притежава валиден европейски сертификат, издаден от Европейска агенция по лекарствата (ЕМЕА). Друга уникална характеристика на теста е, че в комбинация с цитонамазка гарантира 100% достоверност на резултатите.

Над 400 жени бяха прегледани в рамките на кампанията до момента, като при 44 от тях е открито носителство на човешки папилома вирус  и е предприето необходимото лечение. Останалите дами ще продължат да бъдат обект на профилактично наблюдение, като им е препоръчана ваксинация срещу доказаният причинител на ракът на маточната шийка – HPV вирусът.

И в удълженото време на кампанията пациентите ще могат да се възползват от промоционалните диагностични пакети, чийто оптимален вариант включва преглед, цитологично изследване, колпоскопия, тестване за носителство на човешки папилома вирус и типизация на подтиповете при HPV положителни пациентки.

Ще бъде запазено и намалението на стойността на различните по обем профилактични пакети с 35%, като срокът за записване се удължава до 31 март.

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".