Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Гост-лекари от Япония ще покажат високо ниво ендоскопски процедури в Токуда

23 юни 2014

Гастроентеролози от японската болница Шонан Камакура ще работят заедно с ендоскопския специалист на Токуда д-р Петко Карагьозов на 25 и 26 юни

Високо ниво ендоскопски процедури при усложнени форми на различни билиарни обструкции ще покажат японските лекари интернисти д-р Казуя Коизуми, д-р Сакуе Масуда, заедно с българския си колега д-р Петко Карагьозов. Двудневните сесии ще се състоят на 25 и 26 юни от 09.00 часа в Токуда и включват 8 случая на запушвания на жлъчните пътища от различно естество. 

Посещението на японските гастроентеролози има обучителен характер и е част от традиционните визити за обмяна на опит, провеждани във веригите лечебни заведения на Токушукай Медикал Корпорейшън, част от която са болниците Шонан Камакура и Токуда Болница София.

Специалистите от Токуда Болница София с интереси в областта на гастроентерологичната ендоскопия ще могат да наблюдават случаите на живо в Седма операционна зала, Операционен блок A на японската болница. Случаите включват: Тумор на Клатскин, Холедохолитиаза, Билиарна обструкция при пациент с рецезиран стомах, Доброкачествена стриктура на жлъчните пътища, Обструктивен панкреатит, Карцином на главата на панкреаса, Карцином на общия жлъчен канал и др.

 

 

 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, първият час след тях е с цена 3 лв., а всеки следващ час се заплаща по 2 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.