Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Безплатни прегледи на очите за ученици на 1 октомври организира Токуда Болница София

16 септември 2014

В началото на учебната година японската болница осигурява безплатна профилактика на очните заболявания за първокласници

Безплатна очна профилактика за деца, които за първи път тръгват на училище с или без установени заболявания на очите ще се проведе на 1 октомври в МБАЛ „Токуда Болница София”. Необходимо е предварително записване на телефони 02/403 4000 и 02/403 4948.

25% от децата имат проблеми със зрението, затова регулярните прегледи са особено важни при учениците, където натоварването на очите е голямо и зрението има значение за по-добро представяне в училище и по-добри възможности за физическо и интелектуално развитие. „Профилактика за установяване на проблеми с очите е препоръчително да се прави най-малко веднъж годишно, а при фамилна обремененост и наличие на заболявания като диабет – и по –често” – алармира д-р Топов, началник на отделението по Офталмология на МБАЛ „Токуда Болница София”.

В прегледите са включени консултация с детски офталмолог, тестове за установяване на късогледство и астигматизъм, мързеливо око, изследване на цветоусещане, зрителна острота, оглед на очните дъна и измерване на вътреочното налягане.

За прегледите не е необходими направление, а само предварително записване на телефони 02/403 4000 и 02/403 4948 . При вече установени заболявания, е необходимо пациентите да носят със себе си наличната медицинска документация.

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.