Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Tокуда Болница посрещна поредния пациент, транспортиран с хеликоптер

22 октомври 2014

59-годишният мъж бе превозен за спешна кардиохирургична операция в японската болница от Велико Търново

Поредният пациент, транспортиран въздушно в Токуда, бе приет по спешност днес в операционните зали на японската болница. 59-годишен мъж от Велико Търново с тежка триклонова коронарна болест на сърцето и левокамерна дисфункция беше превозен с хеликоптер от старопрестолния град и приет от екип на Неотложно звено в Токуда Болница за предстояща животоспасяваща кардиохирургична интервенция.

Болният идва от Специализираната болница за активно лечение по кардиология във Велико Търново, където е диагностициран и наблюдаван от няколко дни. След инвазивна оценка на състоянието, кардиолозите от СБАЛК Велико Търново, заедно с колегите си от Токуда, взеха решението за извършването на спешен аортокоронарен байпас, предвид влошаващото се състояние на пациента и критичните му показатели.

Медикоптерът пристигна точно в 12:20 часа след около час полет и бе посрещнат от подготвен екип на Неотложно звено в Токуда. Екипите на Кардиохирургия в японската болница приеха болния и започнаха веднага байпас операцията, която продължи няколко часа.

 „Радвам се, че отново осъществихме отлична организация и подготовка, и благодарение на успешната координация и единодействие с колегите, пациентът е транспортиран и приет за предстоящата му животоспасяваща операция.” – каза д-р Николай Войсков, началник на Неотложно звено в Токуда.

Акцията по поредното транспортиране на пациент с хеликоптер в Токуда е част от програма за спешно реагиране, в която участват редица водещи частни и държавни болници, подготвени за извършването на неотложни инвазивни и кардиохирургични интервенции.     

 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.