Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Tокуда Болница посрещна поредния пациент, транспортиран с хеликоптер

22 октомври 2014

59-годишният мъж бе превозен за спешна кардиохирургична операция в японската болница от Велико Търново

Поредният пациент, транспортиран въздушно в Токуда, бе приет по спешност днес в операционните зали на японската болница. 59-годишен мъж от Велико Търново с тежка триклонова коронарна болест на сърцето и левокамерна дисфункция беше превозен с хеликоптер от старопрестолния град и приет от екип на Неотложно звено в Токуда Болница за предстояща животоспасяваща кардиохирургична интервенция.

Болният идва от Специализираната болница за активно лечение по кардиология във Велико Търново, където е диагностициран и наблюдаван от няколко дни. След инвазивна оценка на състоянието, кардиолозите от СБАЛК Велико Търново, заедно с колегите си от Токуда, взеха решението за извършването на спешен аортокоронарен байпас, предвид влошаващото се състояние на пациента и критичните му показатели.

Медикоптерът пристигна точно в 12:20 часа след около час полет и бе посрещнат от подготвен екип на Неотложно звено в Токуда. Екипите на Кардиохирургия в японската болница приеха болния и започнаха веднага байпас операцията, която продължи няколко часа.

 „Радвам се, че отново осъществихме отлична организация и подготовка, и благодарение на успешната координация и единодействие с колегите, пациентът е транспортиран и приет за предстоящата му животоспасяваща операция.” – каза д-р Николай Войсков, началник на Неотложно звено в Токуда.

Акцията по поредното транспортиране на пациент с хеликоптер в Токуда е част от програма за спешно реагиране, в която участват редица водещи частни и държавни болници, подготвени за извършването на неотложни инвазивни и кардиохирургични интервенции.     

 

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".