Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Токуда Болница е домакин на първия национален симпозиум на лъчетерапевтичните лаборанти на 20-21 март 2015 г.

24 февруари 2015

Темата на конференцията е "Имобилизация и позициониране на пациентите при планиране и извършване на лъчелечение”

Токуда Болница София е домакин на първия национален симпозиум на лъчетерапевтичните лаборанти на тема „Имобилизация и позициониране на пациентите при планиране и извършване на лъчелечение”, който ще се проведе на 20 и 21 март 2015 година в Токуда Болница.

Симпозиумът се организира от Българската Асоциация на Лъчетерапевтичните Лаборанти под патронажа на IAEA и ESTRO съвместно с Токуда Болница и СБАЛОЗ, и е продължение на станалите вече традиционни национални курсове за лъчетерапевтичните лаборанти.

Целта на научната среща е придобиване на практически познания за методите за позициониране и имобилизация на пациентите по време на всички етапи на лъчелечението. Програмата е ориентирана към всички категории медицински специалисти, чиято ежедневна практика налага разбиране, познаване и прилагане на тези методи. В практическата част на програмата участниците ще имат възможност да упражнят използването на различни видове имобилизации в съответствие с новата апаратура и иновативните за България методики в лъчетерапията. 

До този момент курсовете бяха посетени от над 280 участника - рентгенови лаборанти, лекари, медицински физици, български и международни лектори, представители на ESTRO. Тази година са планирани презентации на колеги от съседните балкански страни, членове на ESTRO RTT Committee, както и лектори от водещи международни компании.

Желаещите да участват в симпозиуима, могат да заявят своето участие до 07.03.2015 г. чрез изпращане на попълнена Регистрационна бланка на имейл адреса на асоциацията bsrtt@mail.bg, и превеждане на регистрационна такса по сметката на Асоциацията. Информация за таксата и начин на плащане можете да разгледате оттук.

Допълнителна информация може да получите, като изпратите имейл на официалния адрес на Асоциацията - bsrtt@mail.bg

Курсът ще бъде акредитиран от БАПЗГ. Официални езици са български и английски. Ще бъде осигурен превод на български език.

Програмата на симпозиума можете да разгледате тук.

 

ПРОГРАМА

 

 

 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.