Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Безплатни детски прегледи организира МБАЛ „Токуда Болница София”

27 май 2011

Безплатни детски прегледи организира МБАЛ „Токуда Болница София”

Педиатрите ще преглеждат записаните деца на 30 и 31 май между 08,00  и 14,00 часа

МБАЛ „Токуда Болница София” организира безплатни профилактични прегледи  на деца по повод Деня на детето – 1 юни. Целта на консултациите е ранна диагностика и профилактика на едни най-разпространените детски болести и проблеми – проблеми с теглото и обмяната на веществата. Обект на безплатните прегледи ще бъде и скрининг за заболяванията на щитовидната жлеза с ехографско изследване. 

Прегледите ще се извършат на 30 и 31 май в Клиниката по педиатрия между 08.00 и 14.00 часа. Няма да се изискват направления за преглед при специалист или други документи от пациентите.

„Подобряването на детското здраве и на достъпа на децата до качествено медицинско обслужване е наша основна задача като педиатри”,  казва доц. д-р Маруся Лилова, д.м. – началник на Клиниката по педиатрия на МБАЛ „Токуда Болница София”. Тя допълва, че профилактиката и ранната диагностика на заболяванията в детска възраст са най-сигурните оръжия за предпазване от социално значимите и хронични болести в зряла възраст. 

По време на консултациите ще бъде направена цялостна оценка на здравословното състояние на детето, както и препоръки за лечение, когато това се налага.

Желаещите да посетят безплатните прегледи трябва предварително да се запишат на тел: 02/403 4000. Адресът на МБАЛ „Токуда Болница София” е бул. Никола Вапцаров 51 Б.

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.