Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Безплатни детски прегледи организира МБАЛ „Токуда Болница София”

27 май 2011

Безплатни детски прегледи организира МБАЛ „Токуда Болница София”

Педиатрите ще преглеждат записаните деца на 30 и 31 май между 08,00  и 14,00 часа

МБАЛ „Токуда Болница София” организира безплатни профилактични прегледи  на деца по повод Деня на детето – 1 юни. Целта на консултациите е ранна диагностика и профилактика на едни най-разпространените детски болести и проблеми – проблеми с теглото и обмяната на веществата. Обект на безплатните прегледи ще бъде и скрининг за заболяванията на щитовидната жлеза с ехографско изследване. 

Прегледите ще се извършат на 30 и 31 май в Клиниката по педиатрия между 08.00 и 14.00 часа. Няма да се изискват направления за преглед при специалист или други документи от пациентите.

„Подобряването на детското здраве и на достъпа на децата до качествено медицинско обслужване е наша основна задача като педиатри”,  казва доц. д-р Маруся Лилова, д.м. – началник на Клиниката по педиатрия на МБАЛ „Токуда Болница София”. Тя допълва, че профилактиката и ранната диагностика на заболяванията в детска възраст са най-сигурните оръжия за предпазване от социално значимите и хронични болести в зряла възраст. 

По време на консултациите ще бъде направена цялостна оценка на здравословното състояние на детето, както и препоръки за лечение, когато това се налага.

Желаещите да посетят безплатните прегледи трябва предварително да се запишат на тел: 02/403 4000. Адресът на МБАЛ „Токуда Болница София” е бул. Никола Вапцаров 51 Б.

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".