Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Напусна ни д-р Марин Велев – началник на отделението по Клинична и хирургична патология

16 юни 2011

Вчера вечерта почина д-р Марин Велев – началник на отделението по Клинична и хирургична патология на МБАЛ „Токуда Болница София”,  водещ специалист в областта на патологията в България.

Прекъсна живота на един достоен българин и признат лекар посветил живота си на родното здравеопазване.Напусна ни безценен колега и изключителен професионалист, който стави ярка следа в развитието на медицинската наука и в обучението на млади специалисти, помогнал на хиляди хора със своите умения и себеотдаденост в името на най-хуманната професия.

Д-р Марин Велев - началник-отделение по "Клинична и хирургична патология"
 
Завършил е медицина през 1983 г. в Медицинска Академия – София. Има специализация по тропическа медицина, а призната специалност по патологоанатомия от 1991 г., сертификат за правоспособност и ръководител на лаборатория по цитологична диагностика от 2001 г. Работил е като асистент към Катедрата по патологична анатомия на МФ, база ІІ в ИСУЛ (сегашна МБАЛ „Царица  Йоанна” , София). Работил и специализирал в Германия  1991-1992 г. Бил е началник отделение по патологична анатомия и съдебна медицина в ОБ „д-р Тота Венкова”, Габрово, Областен онкологичен диспансер - София, Пета градска болница  - София. Специализирал в медицинската корпорация „Токушукай” в Япония.

Екипът на МБАЛ „Токуда Болница София” изказва най-искрените си съболезнования на роднините и близките на д-р Марин Велев.

 Поклон пред светлата му памет!

 

16.06.2011                                           С уважение:

                                                              Д-р Явор Дренски

                                                              Изпълнителен директор

                                                              на МБАЛ Токуда Болница София”

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.