Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Следващият Шрот лагер за деца със сколиоза е планиран в Токуда Болница София за края на януари 2016 г.

16 ноември 2015

На 08.11.2015 успешно приключи Шрот лагерът за деца със сколиоза до 45 градуса, който се провежда за втори път в МБАЛ "Токуда Болница София". Японската болница е инициатор и домакин на лагера, като сесиите се провеждат в специално оборудвана за целта зала с активното съдействие на български терапевти и под контрола на специалисти от отделението по Ортопедия и травматология.
Водени от сръбския терапевт Никола Йевтич (www.scoliosis-rehabilitation.com), 10 дневните упражнения целят да коригират позата на гръбнака и да спрат прогресията в изкривяването на пациенти с поставена диагноза сколиоза. В резултат от проведения курс всеки един от участниците получава индивидуална програма от упражнения, които да провежда в домашни условия. 
Шрот методът се препоръчва главно за деца над 10 години, които е добре да посещават занятията под формата на лагер 2 -3 пъти годишно, а през останалото време правят своите упражнения без прекъсване. 
Повече за метода можете да прочетете на www.scoliosabg.com.
Следващият лагер е планиран за края на месец януари. В момента се записват участници на тел: 0878799103 и e-mail: violeta@treatmentbulgaria.com

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.