Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Физиотерапевтичен курс по методите на проприоцептивното нервно-мускулно улесняване ще се проведе в Токуда от 16 до 20 януари 2016 г.

14 януари 2016

В периода 16-20 Януари в Токуда Болница София, ще се проведе Международен лицензиран курс по ПНУ (проприоцептивно нервно-мускулно улесняване) ниво 3 - курс за напреднали.

Организатор на курса е Стоян Стоев – Международен ПНУ терапевт и председател на Българската ПНУ Асоциация, физиотерапевт в Токуда Хоспис. 

Инструктор: Зденка Сефман (Словения) IPNFA инструктор за напреднали. 

ПНУ е методика създадена и развивана повече от 70 години. В България методиката ПНУ, по известна в сферата на физикалната и рехабилитационна медицина като PNF е промотирана за първи път преди няколко години. През последната година Токуда Болница София беше домакин на няколко поредни практически семинара с различни преподаватели от Германия, засягащи различни приложения на ПНУ в сферата на Ортопедията и Неврологията. Проведени бяха демонстрации при пациенти след ендопротезиране на тазобедрена и коленна става, мозъчни исхемии (инсулти), пациените с ДЦП, гръбначно–мозъчна и черепно-мозъчна травма.

Настоящият курс се провежда за първи път в България, като в него участие ще вземат 10 терапевти от България и чужбина. 

Повече информация за курса и всички събития, организирани от Българската ПНУ асоциация, можете да разгледате тук:

www.pnf.bg

www.physiotherapy.bg

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.