Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Пакети Проследяване на бременността

Тук можете да разгледате предложението ни за пакетни медицински услуги за проследяване на бременността: Оптимален, Основен и Разширен пакет:

Женска консултация и раждане

Скъпи бъдещи майки,

В кабинетите по Акушерство се извършва проследяване на бременността по Здравна каса или платено след предварително записан час на телефон: 02/403 4928

 

ПРОСЛЕДЯВАНЕ НА БРЕМЕННОСТ ЗА ЗДРАВНООСИГУРЕНИ ПАЦИЕНТКИ И РАЖДАНЕ

За да отговори на високите изисквания на своите пациенти към качеството на медицинските ни услуги, Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда предлага редица дейности и услуги, които не се финансират от Националната здравноосигурителна каса.

Всяка бъдеща майка може да избере да проследява бременността си – т.нар. женска консултация - при нас или в друго лечебно заведение. За бременните, които не са били наблюдавани в Болница Токуда, но желаят да родят тук, се извършва предродилна консултация. Целта на този първи преглед на бременната жена при нашите специалисти е да се обмени цялата необходима информация, за да се гарантира максимално спокойно и безпроблемно раждане. За тази цел е необходимо бъдещата майка да носи цялата медицинска документация от периода на бременността, а в случай на репродуктивен или друг хроничен здравословен проблем - и от преди това. Нужна е също обменната карта, която се издава на всяка бъдеща майка 45 дни преди термина на раждане от специалиста, който води женската консултация.

Консултациите се провеждат всеки работен ден между 13 и 14 часа. Необходимо е предварително записване на тел.: 02/403 4928.

Няколко неща, които е необходимо да знаете:

 1. Първото посещение за женска консултация по Здравна каса става с направление №3 от личния лекар (код 9 – ''майчино здравеопазване'' или код 11 – "преизбор на специалист АГ")
 2. До осми месец на бременността консултациите се проведжат веднъж месечно. (Необходимо е записване на тел.: 02/403 4928)
 3. НЗОК заплаща за две ехографски изследвания по време на бременността, като в това не се включва феталната морфология. Всяко следващо ехографско изследване се заплаща от пациентките. Цената му е 50лв.
 4. Във всеки един от трите триместъра на бременността (между 11-14 г.с., 16-20 г.с. и 28-31 г.с.) се извършва Фетална морфология. Цената е 100 лв на изследване.
 5. Препоръчително е в първи триместър на бременността всяка бременна да премине през комплексен скрининг (наричан още биохимичен скрининг) за оценка на риска от генетични заболявания и усложнения на бременността. Този скрининг включва ехографско изследване и кръвно изследване, които не се заплащат от НЗОК. Цената на кръвното изследване е 44 лв.
 6. След осмия месец на бременността консултациите са два пъти месечно, а в деветия – всяка седмица.
 7. При просрочване срока за раждане, всеки ден се проследяват сърдечните тонове на плода. Цената на това изследване е 25 лв. на запис.
 8. Ако сте проследявала бременността си при нас и желаете да родите тук, можете да изберете Ваш личен акушер-гинеколог, който ще води раждането, заедно със своя екип. С него се провежда предродилна консултация, която включва преглед и ехографско изследване. Консултацията не се включва във финансирането от Здравната каса. Цената е 70 лв.
 9. За да постъпите за раждане в болницата Ви е необходимо направление №7 за хоспитализация, което се издава от личния или проследяващия бременността лекар. Здравната каса финансира раждане, но за да можем да Ви предложим качеството и условията, които заслужавате, разходите на болницата надвишават това финансиране. Затова част от изследванията и услугите, които предлагаме, се заплащат. (Вижте по-долу)
След изписването пациентката и новороденото могат да се възползват от два безплатни прегледа в рамките на 30 дни.

По Здравна каса пациентките имат право на контролен преглед до 7-я ден при специалистът, проследявал бременността, и един преглед между 30 и 42 ден след раждането.

Услуги

Цени в лева

Раждане*

 

1600 лв.

Неонатален пакет:

 - адаптация и обучение на семейството;  

 - ултразвуков скрининг: трансфонтанелна ехография, ехография на коремни органи, ехография на стави, изследване на слуха;

 - обучение за двигателна гимнастика и рехабилитация на новороденото;

 - болничен престой.

700 лв.

Подобрени битови условия в нов постродилен сектор, 5 етаж

Единична стая

Двойна стая

Доплащане за престой на придружител

200 лв.

100 лв.

50лв.

 *Цената за раждане е валидна, независимо от  вида на родоразрешение, от това включено ли е обезболяване и какво, както и дали родилката е придружена по време на раждането

 

 

ПРОСЛЕДЯВАНЕ НА БРЕМЕННОСТ ЗА НЕОСИГУРЕНИ ПАЦИЕНТКИ
 • Записване за първи преглед (женска консултация) при акушер-гинеколог в Родилен сектор. Цената на консултацията е 75/ 95 лв. Включва преглед, ехографско изследване и беседа с лекаря. Ако пациентката е в начална бременност е нужно да се направят рутинни изследвания в лабораторията на болницата по преценка на специалиста.
 • Всяко следващо посещение в Женската консултация е 26 лв.
 • Във всеки един от трите триместъра на бременността (между 11-14 г.с., 16-20 г.с. и 28-31 г.с.) се извършва Фетална морфология. Цената е 100 лв. на изследване.
 • Препоръчително е в първи триместър на бременността всяка бременна да премине през комплексен скрининг (наричан още биохимичен скрининг) за оценка на риска от генетични заболявания и усложнения на бременността. Този скрининг включва ехографско и кръвно изследване. Цената на кръвното изследване е 44 лв.
 • Рутинни лабораторни изследвания и предродилна консултация в 7-ми месец от бременността - 70 лв.
 • При просрочване срока на раждане, всеки ден се проследяват сърдечните тонове на плода. Цената е 25 лв. на запис.
 • При постъпване за раждане на пациентката се изготвя предварителна план-сметка от приемния кабинет.
 • При изписване пациентката заплаща направените лабораторни изследвания и консултации с други специалисти по време на престоя на Централна регистратура на болницата.
 • След изписването пациентката и новороденото могат да се възползват от два безплатни контролни прегледа в рамките на 30 дни.

 

В обновените отделенията по Акушерство и Неонатология на разположение на пациентките ни са:

 
• Висок клас болнични легла с автоматични режими за регулиране на позицията
• Система за бързо повикване на дежурния медицински персонал
• Индивидуално санитарно помещение с модерен и адаптиран за нуждите на пациентите дизайн
• Централна климатична система с възможност за индивидуално регулиране на температурата
• LED телевизори и Wi-Fi интернет мрежа

В индивидуалните стаи пациентките могат да се възползват също от:
• Възможност за престой на придружител с луксозен кът за почивка и работа
• Кухненски сет с мини хладилник
• Сейф каса

За повече информация: 02/ 403 4000 и 02/403 4928

Отделението

Акушерство и високорисков…

Обучение на бъдещи родите…

Женска консултация и ражд…

Фетална морфология

Кабинети

Какво Ви е необходимо при…

Фото галерия

Екип

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".