Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Екип

Отделението разполага с екип от високо квалифицирани лекари и медицински cестри, преминали през обучение и професионални квалификационни курсове в специализирани клиники в страната и чужбина, включително и с тясна ориентираност по подспециалности.

За да се свържете с отделението по Ортопедия, можете да ползвате следния електронен адрес: tokudaortopedia@gmail.com

Ortopedia Ekip Tokuda

Екипът от лекари и медицински сестри е с богат и продължителен опит в лечението и грижите за пациенти със заболявания и травми на опорно-двигателния апарат. Професионализмът и етиката на екипа са от първостепенно значение и са гаранция за ефективността и високото ниво на медицинските дейности, извършвани в името и за доброто на пациента. При работата и лечението на пациентите стриктно се следват принципите на добрата медицинска практика.

Доц. д-р Васил Яблански, дм, началник на Клиника по Ортопедия и травматология Завършил е медицина през 1996 г. в медицинския факултет на Тракийския университет.
Получава специалност по „Ортопедия и травматология” през 2001 г. Има тясна специализация в областта на ендопротезирането.

Преминал е квалификационни курсове по първично и ревизионно ендопротезиране в Германия, Австрия, Япония, Франция, и Швеция, гръбначна хирургия в Испания, Турция, и Израел, както и много други специализирани курсове в различни световни водещи центрове.

Д-р Яблански е преминал допълнително обучение в сферата на костната и ставната хирургия в Залцбург, Австрия, както и в хирургичното отделение на университетската болница Duke в Северна Каролина, САЩ.

Притежава магистърска степен по „Обществено здраве” от Университета Hebrew в Йерусалим, Израел, както и магистърска степен по здравен мениджмънт.
Работил е 8 години в отделението по „Ортопедия и травматология” на Университетската болница в Стара Загора, след това постъпва в УМБАЛ „Царица Йоанна”, София. При откриването на МБАЛ „Токуда Болница София”е поканен за началник на отделение по Ортопедия и травматология. През 2016 г. придобива академична длъжност доцент.

Членува в Българската ортопедична и травматологична асоциация, Европейското дружество за хирургия тазобедрена става и Американската асоциация на ортопедичните хирурзи.
Д-р Аделин Иванов, хирург ортопед-травматолог Завършил е медицина през 1989 г. в медицинския факултет на Тракийския университет. Има специалност „Ортопедия и травматология” от 1995 г. През 2005 г. получава магистърска степен по „Здравен мениджмънт”. 4 години до 1998 г. е специализирал в Монс, Белгия, в отделението по Ортопедия на Hôpital inter universitaire "A.Paré". Бил е на по-кратки специализации в Турция и Швейцария. От 1990 до 2006 г. е работил в Университетската болница на Стара Загора. В екипа на отделението по „Ортопедия и травматология” на МБАЛ „Токуда Болница София” е от самото начало.
Д-р Евгени Влаев, хирург ортопед-травматолог Завършил е медицина през 1995 г. в Медицинския факултет на Тракийския университет, след което е работил там като асистент, старши и главен асистент. Има специалност по „Ортопедия и травматология” и по „Обща медицина”. Специализирал е неколкократно в Залцбург и Виена, Австрия и е преминал едногодишна специализация в Москва, Русия по пластично- възстановителна хирургия и хирургия горния крайник. Преминал е обучение и сертификационния курс за “Артроскопска ставна хирургия”.

Член е на Съюза на учените в България, MSF (Лекари без граница), MENSA, лекар на Българската Антарктическа експедиция 2010г. В МБАЛ „Токуда Болница София” е от откриването на лечебното заведение.


Д-р Калин Димитров, хирург ортопед-травматолог Завършил е медицина в МУ-Варна през 1998 г. Има призната специалност по „Ортопедия и травматология” от 2007 г. Между 1999 и 2002 г. е работил в Бърза помощ – Шумен. От 2002 до 2007 г. работи в отделението по „Ортопедия и Травматология” в МБАЛСМ „Пирогов”. В МБАЛ „Токуда Болница София” е от средата на 2007 г. Преминал е сертифицираните европейски курсове по травматология, а също курс "Артроскопия на коленни и раменни стави". Преминал е и специализация в Европейския институт по Хирургия в Страсбург, Франция на тема "Артроскопия на раменни стави".
Д-р Сергей Стоянов, хирург ортопед-травматолог Завършил е висше медицинско образование през 1997 г. в МУ-гр. София. Веднага започва работа като хирург ортопед-травматолог в ІІІ РБ на гр. София. Продължава професионалния си път през 2001г. в елитна частна българо-американска софийска клиника, където завежда Звено за Неотложна и спешна медицинска помощ в продължение на 4 години. В периода 2002 - 2003 година развива индивидуална практика по обща медицина. Работил е като лекар-консултант към БАН в продължение на 3 години. От 2003 до 2008 г. работи и специализира в Държавна университетска ортопедична болница –„Б. Бойчев”– Горна баня, като през последните си 3 години там се занимава и работи по-задълбочено по проблемите на костната патология, онкоортропедията, реконструктивната хирургия, индивидуално ендопротезиране и туморните заболявания на опороно-двигателния апарат. Провел през 2009 г. курс-обучение за работа с апарат за диагностика на ходилни проблеми и плоскостъпие,курс колянно ендопротезиране. Към екипа на Токуда се присъединява през 2008 г.
Д-р Атанас Андреев, хирург ортопед-травматолог
Д-р Илия Колев, хирург ортопед-травматолог
Д-р Владимир Велков, хирург ортопед-травматолог
Ст.м.с. Светла Попова Завършила е МК „Йорданка Филаретова” към МУ през 1981 г. Веднага след завършването си започва работа в МБАЛСМ „Пирогов”. Там има 25 годишен трудов опит, 15 години от които като старша медицинска сестра на отделението по „Ортопедия и травматология”. В МБАЛ „Токуда Болница София” е от самото начало. Завършила е програма за повишаване на квалификацията "Бакалавър по здравни грижи" във Факултета по обществено здраве на МУ - София.
Д-р Красимир Манолов, ортопед-травматолог, ортопедичен кабинет ДКЦ Завършил е медицина в Медицински академия - София. През 1987 г. придобива специалност "Ортопедия и травматология". Има 12-годишен опит в Клиниката по Детска травматология в УМБАЛСМ "Пирогов", след което в няколко болници в чужбина.

Преминал е обучение по ендопротезиране в Барселона, Испания. Участвал е в Международни конгреси по спортна медицина и колянна хирургия.

Д-р Манолов преглежда пациенти в ДКЦ "Токуда" по линия на НЗОК, частни здравноосигурителни фондове и на свободен прием.
Д-р Станислав Пашов, хирург ортопед-травматолог Завършил e медицина в МУ-София през 2000 г.Придобил e специалност "Ортопедия и травматология" през 2008 г.. От 2001 г. започва работа в ЦСМП-София. Специализация в Клиниката по Ортопедия и Травматология на УМБАЛ "Царица Йоанна-ИСУЛ " от 2003 г. Член на БОТА. Преминал курс по нови артроскопски техники в Медицинския факултет в Любляна и специализация по раменна хирургия в Болница „Акромион“ в Загреб.

Включва се в екипа на Отделение по Ортопедия и травматология на "Токуда Болница София" от края на 2008 г.

Отделението

Ортопедия и травматология

Преглед при ортопед

Прием в болница

Видео | Отговори на пацие…

Смяна на колянна става

Смяна на тазобедрена став…

Сколиоза

Реконструктивна ортопедия

Плазмотерапия PRP

Информация за пациента

Екип

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.