Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Паркинг

Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда разполага с платен охраняем паркинг със 139 паркоместа. За трудноподвижните пациенти са обособени места пред входа на болницата.

Условия за използване на паркинг зоната:

 • Паркингът е безплатен за ползване през първите 30 минути.
 • Таксата за първия започнат час след първите 30 мин. е 3 лв.
 • За всеки следващ час таксата е 2 лв./час.

Можете да оставите личния си автомбил на паркинга по време на хоспитализацията си. Стойността за 24 часа е 10 лв., които се заплащат на Паркинг информация със служебна бележка от отделението.

ВАЖНО!

При запълване на наличните места се налага изчакване за освобождаване на място, което може да отнеме продължително време. Това затруднява значително достъпа до лечебното заведение и движението по бул. Атанас Дуков, включително за пациенти, нуждаещи се от неотложна медицинска помощ. Най-натоварено паркингът се използва в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здавословно състояние и придружаващи обстоятелства позволяват, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране като използват обозначената за това лента. Това ще улесни достъпа на най-нуждаещите се пациенти!

Алтернатично в натоварените часове можете да стигнете до болницата с градски транспорт или такси. Близки връзки има с метро, автобуси 88 и 120, трамвай 10. Пред болницата има таксиметрова стоянка. Такси може да бъде извикано с бутон от централния вход или от регистратура Спешно отделение.

Транспортни връзки:

 • Автобуси
  • №88 или №120 до спирка „МБАЛ Токуда Болница“.
 • Метро
  • Вариант 1: До метростанция "Витоша", след което до болницата може да се стигне пеша (800 м, 10 мин.) или с автобус №88 или №120 до спирка „МБАЛ Токуда Болница“.
  • Вариант 2: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до болницата може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" (1.1 км, 14 мин.) или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 или №120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта на местоположението на болницата  ---->

Вижте още

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, първият час след тях е с цена 3 лв., а всеки следващ час се заплаща по 2 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.