Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Екип

Д-р Калин Лисички, началник на Клиника по Педиатрия Завършил е медицина в МУ-София през 1984 г. Има специалности по "Педиатрия" и "Ревматология". Специализирал е "Детски болести" във Франция през 1987 г. Работил е 20 години в Института по педиатрия като детски ревматолог. Автор и съавтор на множество научни статии и монографии на тема „Ревматоидният артрит в детска възраст и системни заболявания на съединителната тъкан”. В МБАЛ „Токуда Болница София” е от средата на 2007 г.
Д-р Веселина Кендерова, дм, педиатър, детски пулмолог Завършила е МУ-София през 1997 година. От 2001 г. е редовен докторант, а след това работи като лекар – ординатор в Детска клиника, УМБАЛ "Александровска“. През 2005 г. защитава докторантура на тема: „Клинико-имунологични особености на имунната тромбоцитопения в детска възраст“. През същата година придобива специалност "Педиатрия". От септември 2006 г. е част от екипа на Клиника по педиатрия в МБАЛ "Токуда Болница София”. През 2014 година придобива втора специалност "Детска пневмология и фтизиатрия". Има множество публикации, участия в специализирани форуми у нас и в чужбина. Има опит в лечението на деца с хеморагични диатезии. Д-р Кендерова е член на Intercontinental Childhood ITP Study Group и Българска педиатрична асоциация. Научните й интереси са в областта на детската пулмология и хематологията.
Д-р Кремена Гроздева, педиатър, детски гастроентеролог Завършила е през 1996 г. в МУ-София. Специалност „Педиатрия” има от 2004 г. След завършването си работи в ІІІ-ти ДКЦ в София. След това постъпва в Многопрофилната болница за активно лечение на детски болести. През 2012 година придобива втората си специалност "Детска гастроентерология". Част от екипа на педиатричната клиника на МБАЛ „Токуда Болница София” е от откриването на болницата. Участвала е в програмата на обмен на опит в болниците на „Токушукай” в Япония.
Д-р Кристина Петрова, педиатър, детски пулмолог Завършила е медицина през 1996 г. в МУ-София. Придобива специалност по "Детски болести" през 2006 г. Има 10-годишен опит като специалист в Клиниката по „Детски болести” на УМБАЛ „Александровска”. В МБАЛ „Токуда Болница София” е от откриването й. През 2014 година придобива втора специалност "Детска пневмология и фтизиатрия".
Д-р Галина Попова, педиатър, детски ендокринолог Завършила е медицина през 1983 г. в МУ-София. Придобила е специалности по "Педиатрия" в Университетска детска болница от 1991 г. и "Детска ендокринология" от 2001 г. От 1992 до 2007 г. е работила в Университетската детска болница в Клиниката по Ендокринология и диабет. Специализизирала е "Детска ендокринология и диабет" във Великобритания през 2002 г. Има участие в национални и международни проекти в областта на захарен диабет тип 1, заболявания на щитовидна жлеза, работи по програма за лечение на затлъстяването в детска възраст. Автор е на много публикации в български и чужди специализирани издания, редовен участник в международни конференции по ендокринология.
Д-р Златко Димитров, педиатър, алерголог, детски алерголог Завършил е Медицина в Медицински факултет на Тракийски Университет, гр. Стара Загора през 2003 г. Започва работа като педиатър в Детско отделение на МБАЛ гр. Гълъбово през 2003 г. От 2005 г. е специализант и по-късно асистент в Клиниката по Детски болести на Университетска болница гр. Стара Загора. През 2010 г. придобива специалност по детски болести. От 2010 г. до септември 2013 г. специализира в Клиниката по Алергология и Астма на Александровска болница, където придобива специалност по Клинична алергология. В настоящия момент е част от екипа на Клиниката по детски болести на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. От 2018 г. притежава специалност по Обществено здраве и здравен мениджмънт. От 2019 г. е избран на длъжност заместник председател на Българското дружество по алергология.
Професионалните интереси на д-р Димитров са в областта на респираторната алергия – алергичен ринит, бронхиална астма, функционално изследване на дишането, бронхо-провокационни проби, кожно-алергично тестуване, съвременна диагностика на хранителна алергия.
Д-р Димитров е член на Българския лекарски съюз, Българското дружество по Алергология, Европейската академия по Алергология и Клинична имунология, Европеското респираторно дружество. Автор и съавтор на редица публикации в национални и европейски научни издания.
Д-р Кремена Димитрова, педиатър, детски нефролог Завършила е МУ-София през 1998 година. Придобива специалност "Детски болести" през 2006 година и втора специалност "Детска нефрология" през 2012 г. От завършването си до 2006 година работи в Специализираната болница за активно лечение на детски болести. От 2009 година е част от екипа на Клиниката по Педиатрия на Токуда Болница София. Професионалният ѝ интерес е в областта на детската нефрология и хемодиализа. Завършила е два курса в Залцбург, Австрия - "Обща педиатрия" през 2006 г. и "Спешни състояния в педиатрията" - 2007 г. Провежда ехография на коремни органи.
Д-р Стефанка Бранкова, педиатър
Д-р Ралица Бабаколова, педиатър Д-р Ралица Бабаколова завършва медицина през 2011 г. с отличие "Златен Хипократ". Работи в Токуда от 2013 г. Има 2 години трудов стаж в неотложно звено. Със специалност детска гастроентерология от 2018 г.

Д-р Ава Цанкова, педиатър Д-р Цанкова е завършила Медицински Университет - София през 2014 г.
Веднага след завършването си заминава за Лондон, Англия, където работи 3 години в University College London Hospital в отделения по Детска хематология, Детска пулмология и Неонатология.
От 2017 г. е част от екипа на Клиника по Педиатрия в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.
Ст.м.с. Лидия Маринкова Завършила е през 1979 година в Медицинския колеж „Йорданка Филаретова” към МУ. Работила е дълги години в детското отделение на УМБАЛ „Царица Йоанна” в сектора по нефрология. Опит като старша сестра в „Педиатрия” трупа от 1985 година. В МБАЛ „Токуда Болница София” е от първия ден.
Д-р Димитрина Христова-Найденова, педиатър, детски невролог, педиатричен кабинет ДКЦ Завършила е през 1980 г. в МУ-София. Има две специалности - "Педиатрия" и "Неврология". Специализирала е "Детска епилептология" в Инсбрук, Австрия. Работила е 3 години в Кюстендил и 3 години във Втора МБАЛ - София. От 1987 до 2004 г. е главен асистент в Универстетската детска болница. Има 64 участия в научни форуми у нас и в чужбина, както и 30 научни статии и публикации в специализирани издания. Методиките на изследване, които използва са: трансфонтанелна ехография (ехография на мозъка в кърмаческа възраст), ЕЕГ. В лечението на епилепсия прилага всички съвременни методи и медикаменти.
Д-р Галина Стойчева, педиатър, детски пулмолог, педиатричен кабинет ДКЦ Д-р Стойчева завършва Медицина през 1994г. в Медицински Факултет на Тракийски Университет – Стара Загора. Има специалност Детски болести от 2002 г. и Детска пневмология и фтизиатрия от 2005 г.
Професионалният й път започва като педиатър в Ямбол и преминава през Бърза помощ, Детско отделение на ОРБ, Поликлиничен педиатричен участък и Центъра за спешна медицинска помощ. След придобиване на цитираните по-горе специалности работи в МЦ Св. Пантелеймон – София и в Областен диспансер за пневмо-фтизиатрични заболявания – София област. От 2009 г. е част от екипа на ДКЦ Токуда.
Д-р Стойчева е преминала допълнителни квалификационни курсове - спешни състояния в педиатрията, спешна медицина, правоспособност за работа с източници на йонизиращи лъчения ниво 3, извършване и интерпретация на функционална белодробна диагностика.
Клиничните й интереси са в областта на функционалната белодробна диагностика и заболяванията Бронхиална астма и Туберкулоза. Има клиничен опит като Главен изследовател в клинично проучване при деца с Бронхиална астма и като съизследовател за функционални белодробни тестове в други проучвания при деца.
Член на Българското дружество по Белодробни болести и на Българска Асоциация Детски пневмолог.
Владее руски и англиийски език.

Отделението

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.