Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Отслабване след раждане

По време на бременността жената наддава с 10 – 20 кг над нормалното си тегло. След раждането организмът може да задържи десетина килограма повече, което е голямо разочарование и стрес за родилката. Не всички жени след раждане възстановяват предишното си тегло и фигура толкова бързо, колкото други.


Този процес на отслабване е различен за всеки организъм и няма точна формула за бързото преминаване през него. Все пак ако след раждането Ви е трудно да се преборите с излишните мазнини и килограми, можете да потърсите компетентна и професионална помощ.


Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда предлага терапия за отслабване, специално предназначена за следродилния период. Програмата за редукция на теглото след раждане е разработена от отделението по „Физикална терапия и рехабилитация".

„До 8 килограма намаляване на теглото за един месец може да се постигне жена със средно тегло 70 кг.", смята д-р Виолетка Икономова, началник на отделението. Тя обаче е категорична, че ефектът се постига със съвместните усилия на лекарите и кандидатите за отслабване.


Програмата включва лечебна гимнастика, фитнес, акупунктура или лазертерапия и индивидуална диета. С лечебната гимнастика се постига общо натоварване на всички мускулни групи, фитнесът е за стягане, а нетрадиционните методи като игло- или лазертерапията влияят върху центровете за апетит и подобряват обмяната на веществата.


Процесът на редуциране на теглото се контролира от лекари и рехабилитатори, което гарантира здравословно отслабване и позволява в програмата да се включат и хора с хронични заболявания.

 

Отделението

Физикална и рехабилитацио…

Гейт терапия

Шрот терапия при сколиоза…

Стационарно лечение

Лечение на болката

Отслабване след раждане

Термомасажна терапия

Японска терапия Юмейхо

Кундалини йога

Козметични масажи

Светлинна терапия Bioptro…

Неврална терапия

Лечебни масажи

Терапия за отказване на ц…

Лимфен дренаж

GUNA колагенова терапия

Екип

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".