Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Екип

Високо квалифицирани специалисти провеждат лечебните процедури с модерна и специализирана апаратура в спокойна и професионална обстановка. За тях грижата за пациента и възстановяването на неговото здраве е от първостепенна важност и основна цел.

Д-р Виолетка Икономова, началник отделение по Физикална и рехабилитационна медицина Завършила е медицина в МУ-София през 1987 г. През 1991 г. ѝ е призната специалност Физикална терапия и рехабилитация. Първите години след завършването си работи по разпределение в Кюстендил. От 1993 до 2006 г. е част от екипа на отделението по Физикална терапия и рехабилитация в УМБАЛ „Царица Йоанна”. Завършила е курсове по рефлексотерапия (иглотерапия, лазертерапия и акупресура), мануална терапия, електродиагностика и електростимулация. Специализирала е неколкократно в болниците на „Токушукай Медикъл Корпорейшън“ в Япония. Член е на Българската Асоциация по Физикална медицина и рехабилитация. Оглавява отделението по Физикална и рехабилитационна медицина в Болница Токуда от откриването ѝ.
Д-р Николета Георгиева, лекар по Физикална и рехабилитационна медицинa Завършила е медицина през 1989 г. в МУ София. Има придобита специалност по Физикална и рехабилитационна медицина от 1995 г. Първата й месторабота е по разпределение в Профилакториум гр. Бобов дол. До постъпването си в МБАЛ “Токуда Болница” София е работила в XXVIII ДКЦ в София. Преминала е курсове за следдипломна квалификация по лазертерапия, акупресура и акупунктура, мануална терапия, електродиагностика и електростимулация, постизометрична релаксация, екстензионна терапия, физикална терапия на вертеброгенните заболявания. Участва в Централно-европейската академия по болката – СЕРА. Член е на Асоциацията по физикална медицина и рехабилитация. Има придобита магистърска степен по “Семейна психотерапия и консултиране на лица с увреждания” от СУ “Св. Климент Охридски”. Преминала е специализация в болниците на “Токушукай медикал корпорейшън” в Япония. В МБАЛ “Токуда Болница” работи от самото начало.
Д-р Веселин Манолов, лекар по Физикална и рехабилитационна медицина Завършил е медицина в МУ - София през 1996 г. През 2003 година му е призната специалност “Физикална и рехабилитационна медицина”. От 1997г. до 2006г. е работил в УМБАЛ “Царица Йоанна” като асистент към катедрата по Физикална терапия и рехабилитация, след което се включва в екипа на д-р Икономова в МБАЛ “Токуда болница” София. Притежава следдипломна квалификация в областта на китайската традиционна медицина, хомеопатия, биорегенеративна медицина, лазертерапия, електростимулация, постизометрична релаксация.
Ст.рех. Теодора Драговска През 1990 година завършва МК „Йорданка Филаретора” към МУ със специалност „Рехабилитация”. През 2002 година преминава обучение в НСА „Кинезитерапия”. Има курсове по пиезометрична релаксация, електростимулация, кинезиотепинг. Има 17 годишен опит като специалист, придобит в неврологичната клиника на СБАЛ „Св. Наум”. В МБАЛ „Токуда Болница София” е от самото начало.

Отделението

Физикална и рехабилитацио…

Гейт терапия

Шрот терапия при сколиоза…

Стационарно лечение

Лечение на болката

Отслабване след раждане

Термомасажна терапия

Японска терапия Юмейхо

Кундалини йога

Козметични масажи

Светлинна терапия Bioptro…

Неврална терапия

Лечебни масажи

Терапия за отказване на ц…

Лимфен дренаж

GUNA колагенова терапия

Екип

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".