Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Терапия за отказване на цигарите

Терапия за отказване от тютюнопушене

Аджибдаем Сити Клиник МБАЛ Токуда предлага изключително ефективна терапия за отказване на цигарите. Всеки втори преминал терапията I quit smoking (IQS Bulgaria) се отказва трайно от вредния навик, сочат данни от проучванията на производителите. В Скандинавските страни е постигната най-високата му ефективност - 80% от страстните пушачи преустановяват да пушат след като се подложат на въздействието на апарата, с който вече разполага нашето отделение по Физикална терапия и рехабилитация. От създаването на апарата до сега терапията е прилагана с успех при 300 000 души по целия свят. Ето защо неговата ефективност Ви дава сигурност и подкрепа в желанието Ви да се преборите с Вашата зависимост от цигарите.

Какво представлява терапията?

Лечебният подход се нарича електро-аурикулотерапия. Това означава лечение чрез стимулиране на рефлексни точки върху ушната мида, които отговарят за пристраствянето, посредством слаби електроимпулси.

Източната медицина ни учи, че човешкото тяло е пресечено от меридиани, които съответстват на основните ни органи и нервни центрове. Чрез целенасочена и дозирана електростимулация е възможно по изцяло естествен и безболезнен начин да се излекуват различни заболявания и зависимости.

Използването на рефлексологията върху ушната мида, наречено аурикулотерапия, включва целенасочено стимулиране на рефлексни точки чрез произвеждане на поредица от точно определени въздействия, които следват индивидуалната терапевтична схема. I quit smoking упражнява въздействие върху точките на ухото, които имат връзка с отказването на тютюнопушенето.

Пакет - 6 месечна терапия

Терапията е създадена като комплексна пакетна услуга с продължителност 6 месеца. В рамките на тази половин година Вие ще получите:

  • Преглед от специалист
  • Лабораторни изследвания на кръвта и урината - по преценка на специалиста
  • Спирометрия
  • Електрокардиограма - по преценка на специалиста
  • Вторични прегледи
  • До 4 електро пунктури в зависимост от повлияването на пациента /в повечето случаи ефектът се наблюдава още след първата процедура/

Има ли странични ефекти от I quit smoking?

Електро-аурикулотерапията няма неблагоприятни и/или странични ефекти.

Как действа електро-аурикулотерапията?

Първата реакция в следствие на процедурата е увеличение на нивото на ендорфините в организма, които ще "обвият" никотиновите молекули и рецепторите, свързани с пристрастяването към тютюна. Това понижава драстично желанието за пушене и доставяне на никотин в организма.

В резултат на терапията тялото изхвърля токсини през урината, вследствие на което тя може да стане по-мътна и по-тъмна на цвят.

Помага ли I quit smoking за преодоляване на абстинентното състояние и повишения апетит след спиране на цигарите?

Благодарение на метода I quit smoking преминалият през терапията и вече бивш пушач няма да изпадне в състояние на абстинентна криза, тъй като той/тя няма да изпитва никотинов глад. Така желаещият да откаже цигарите завинаги няма да бъде подложен на големия стрес, свързван с първите дни на отказването и няма да се прояви риска от странични явления като например - повишен апетит.

Нашите препоръки:

1. Имайте пълно доверие на лечението I quit smoking - то наистина работи!

2. Физическата нужда от пушене започва да затихва час след процедурата.

3. За да не пропушите пак, не запалвайте дори и една цигара!

4. Запомнете, че:

  • С всеки изминал ден зависимостта от цигарите отшумява
  • Възползвайте се от помощта, която Ви оказва отделението по Физикална терапия и рехабилитация - поддържайте контакт с Вашия терапевт дори и по телефона.
Вижте и няколко телевизионни репортажа за успешни случаи на прилагане на терапията:

      

 

 

 

Отделението

Физикална и рехабилитацио…

Гейт терапия

Шрот терапия при сколиоза…

Стационарно лечение

Лечение на болката

Отслабване след раждане

Термомасажна терапия

Японска терапия Юмейхо

Кундалини йога

Козметични масажи

Светлинна терапия Bioptro…

Неврална терапия

Лечебни масажи

Терапия за отказване на ц…

Лимфен дренаж

GUNA колагенова терапия

Екип

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".