Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Кабинет по психиатрия

Кабинет за психиатрична помощ в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда

От 2008 година в Болница Токуда работи Психиатричен кабинет. Основните приоритети на структурата са ранната диагностика и сполучливото лечение като ключов фактор за борба с тежките психически разстройства. Това са сериозни заболявания, които се отразяват на мислите, настроенията и физическото здраве. Отлагането на лечението може да доведе до хронифициране на болестта, социална изолация и т.н. 

В кабинета за психиатрична помощ на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда се извършва превенция и лечение на следните психични заболявания: 
1. Органични вкл.симптоматични псичихни разстройства и техните усложнения: деменции, делири, халюциноза, налудности и т.н.; 
2. Разстройства, в следствие на злоупотреба с алкохол, политоксикомании; 
3. Шизофрения; 
4. Разстройства на настроението (мания, депресия); 
5. Невротични разстройства, свързани със стрес и соматоформни разстройства (фобии, паническо разстройство, обсесивно-компулсивно разстройство, дисоциативни разстройства), анорексия, булимия, разстройства на личността и поведението в зряла възраст и др. 
В кабинета работят високоспециализирани клиницисти с дългогодишен опит в университетска клиника. Консултации на пациенти ще се извършва по линия на Националната здравноосигурителна каса, както и с платени консултации. 
Работното време е:

Понеделник 
Сряда                        08,00 – 15,00 часа 
Петък

Вторник                    12,00 – 19,00 часа 
Четвъртък  

Началник кабинет:
Д-р Найденова 

Телефони за регистрация: 
02/403 4000 
0884993472

Вижте още

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".