Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Лъчетерапия и радиохирургия

Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда разполага с модерно отделение по Лъчелечение

В структурата над 800 онкоболни получават достъп до качествена лъчетерапевтична помощ

Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда разполага с модерно отделение по Лъчетерапия. В структурата се лекуват 800 пациенти годишно в целия спектър онкопатология, подлежаща на този тип терапия.

Отделението е оборудвано с два линейни ускорителя. Апаратурата дава възможност за лечение с променлив интензитет на дозата (IMRT), което позволява да се прилагат значително по-високи дози на лъчелечение при максимално запазване на здравите органи и тъкани.

Втората машина, пусната в действие през пролетта на 2018 г. е линеен ускорител от най-ново поколение Halcyon на водещия в света производител Varian. Апаратът прилага съвременните терапевтични схеми с повишена прецизност и бързина спрямо линейните ускорители от предишната генерация.

Линеен ускорител Halcyon

Отделението се специализира и в извършването на радиохирургични интервенции, които имат широко приложение и медицински ефект при лечение на мозъчни тумори и първични тумори и метастази по цялото тяло.

Отделението

Лъчетерапия и радиохирург…

Радиохирургия и IMRT-лъче…

Планиране на лъчелечение

Линейни ускорители

Консултации

Лечебна дейност

Проследяване на болния

Информация за пациента

Практически курсове

Научна и консултативна де…

Екип

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.