Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Лъчетерапия и радиохирургия

Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда разполага с модерно отделение по Лъчелечение

В структурата над 800 онкоболни получават достъп до качествена лъчетерапевтична помощ

Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда разполага с модерно отделение по Лъчетерапия. В структурата се лекуват 800 пациенти годишно в целия спектър онкопатология, подлежаща на този тип терапия.

Отделението е оборудвано с два линейни ускорителя. Апаратурата дава възможност за лечение с променлив интензитет на дозата (IMRT), което позволява да се прилагат значително по-високи дози на лъчелечение при максимално запазване на здравите органи и тъкани.

Втората машина, пусната в действие през пролетта на 2018 г. е линеен ускорител от най-ново поколение Halcyon на водещия в света производител Varian. Апаратът прилага съвременните терапевтични схеми с повишена прецизност и бързина спрямо линейните ускорители от предишната генерация.

Линеен ускорител Electa

 

 Линеен ускорител Halcyon

Отделението се специализира и в извършването на радиохирургични интервенции, които имат широко приложение и медицински ефект при лечение на мозъчни тумори и метастази в областта на главата и шията.
Д-р Румен Лазаров - началник на отделението по Лъчелечение и радиохирургия, национален консултант по Лъчелечение

Д-р Лазаров е специалист с над 20-годишен стаж в областта на лъчелечението и онкологията. Има признати специалности по Медицинска радиология и Онкология. Преди да оглави отделението в Болница Токуда, в която е от самото ѝ създаване, е ръководил отделението за планиране на лъчелечение в Националната специализираната болница по онкология. От 15 години е преподавател на рентгенови лаборанти в Медицински колеж „Й.Филаретова”. От 2017г. е национален консултант по Лъчетерапия и радиохирургия. Професионалният му интерес е в сферата на съвременното лечение на онкохематологичните заболявания, рака на белия дроб, тумори на глава и шия.


Записване може да бъде направено на телефон 02/403 4000.

 

Отделението

Лъчетерапия и радиохирург…

Радиохирургия и IMRT-лъче…

Планиране на лъчелечение

Линейни ускорители

Консултации

Лечебна дейност

Проследяване на болния

Информация за пациента

Практически курсове

Научна и консултативна де…

Екип

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".