Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Екип

Д-р Калоян Йорданов, началник на Отделение по Лъчетерапия и радиохирургия Д-р Йорданов е завършил медицина в МУ Варна през 1997 г. и от 2006 г. е специалист лъчетерапевт. Специализирал е в онкологични центрове в Швейцария, Италия, Белгия, Португалия, Унагария и Русия. Завършил е редица международни обучения и практически курсове:
ЕSМО course prostate cancer Lugano, Switzerland (2018)
ESTRO course Rome, Italy (2017)
ESTRO congress Vienna, Austria (2017)
ESTRO course Bruxelles, Belgium (2016)
EORTC San Gallo, Switzerland (2016)
ESMO GI Barcellona, Spain (2015)
SASRO Davos, Switzerland (2015)
EMCCC Amsterdam, The Netherlands (2014)
ESO Clinical training Centres programme-Oncology Institute of Southern Switzerland, Bellinzona, Switzerland-6 months training (2013)
ESO Master class of clinical oncology, Dubrovnik, Croatia (2012)
ABC 1 conference-Lisbon, Portugal (2011)
Expert meeting-breast cancer,Lisbon , Portugal (2011)
ESTRO course” Physics in clinical radiotherapy”-Budapest, Hungary (2010)
ESTRO-TTG –National Institute of Oncology, Budapest, Hungary-3 weeks training (2010)
Expert meeting –breast cancer -Nice, France (2009)
EORTC-EANO conference-Budapest, Hungary (2009)
ESTRO course” Basic clinical radiobiology”-St.Petersburg, Russia (2008), ESO course Sofia, Bulgaria (2006)
ESO course Milocer Montenegro (2005)
ESTRO course” Evidence-based RT” Moscow, Russia (2004).
Член e на основните световни общности, свързани с лечението на пациенти с онкологични заболявания – ESTRO, ESMO, ESO, SASRO, FMH.
Последните 5 години работи като Старши радиационен онколог и лъчетерапевт в Онкологичен институт на Южна Швейцария – Oncology Institute of Southern Switzerland (IOSI) - Bellinzona, Switzerland.
От септември 2019 г. е част от екипа на отделение по Лъчелечение и Радиохирургия при Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.
Д-р Стоянка Георгиева, лекар-лъчетерапевт Завършила е Висш медицински институт – София с отличен успех през 1994 г. Има две признати специалности – Спешна медицина и Лъчелечение. От 1995 до 2002г е била лекар в ЦСМП – София, от 2003 до 2008г е работила в Клиниката по лъчетерапия на УМБАЛ „Царица Йоанна”, от 2008 до 2010г е била лекар – лъчетерапевт в Клиника Лъчелечение към СБАЛО – ЕАД , София.
От 2010г постъпва като лекар – лъчетерапевт в Отделение по лъчетерапия на „Токуда болница София, където работи и понастоящем. Участва пълноценно в целия процес на лъчетерапия на онкологичните заболявания с линеен ускорител „Електа.”
Проявява професионален интерес към комплексното лъчехимиолечение на рака на маточната шийка,към триизмерната комформална радиотерапия, НРV- вирусите и човешката канцерогенеза, както и към рака на млечната жлеза – комплексно лечение,роля на лъчелечението,хормоно-терапията и клиничното приложение на стандартите за лъчетерапия.
Член е на Републиканското медицинско дружество”Онкология”, на Българска асоциация по Радиология, на ESTRO. Била е на курсове на ESTRO в Букурещ (2008 г.) и в Прага (2011 г).Има публикации в наши и чужди медицински издания, както и участия с доклади на конгреси в страната по проблемите на рака на шийката на матката и НРV вирусите катоетиологичен фактор на някои ракови заболявания.
Д-р Доротея Иванова, лекар-лъчетерапевт Д-р Доротея Михайлова Иванова завършва с отличен успех медицина в Московски Държавен Университет през 2009г. Веднага след дипломирането си постъпва на работа в МБАЛ "Токуда Болница София" като лекар-ординатор в Отделение по Лъчелечение, което съвпада с откриването му. През време на следването е участвала в разработки в областта на генетиката, биохимията и биофизиката. Има публикации в областта на неврология и неврохирургия. Има награди за доклади в областта на неврология и космическата медицина. Организатор е на международен курс по космическа биология и медицина през 2007-8 години. Владее писмено и говоримо руски и английски език.
Д-р Деница Авгеринова, лекар-лъчетерапевт
Д-р Месут Мехмед, лекар-специализант по Лъчетерапия Д-р Месут Мехмед завършва Медицински университет – София през 2016 г. Постъпва в „Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда“ през 2015 г., като от 2017 г. е част от екипа на отделение „Лъчетерапия и радиохирургия“. Членства в научни дружества: Гилдия на лъчетерапевтите в България; Клуб млад онколог; Български лекарски съюз; Европейска асоциация по лъчелечение (ESTRO).
Д-р Мехмед участва активно в национални и международни курсове, конгреси и семининари организирани от ESTRO и Гилдията на лъчетерапевтите в България.
Научни интереси: Тумори на женската полова система; Карцином на простата; Тумори на глава и шия; Тумори на ЦНС; Карцином на белия дроб; Карцином на млечната жлеза; Лъчелечение с модулиране на дозата (IMRT); Радиохирургия.
Инна Апостолова, медицински физик
Здравка Спасова, медицински физик Завършва Физика (Медицинска физика) в Софийски университет през 2007 г. В Болница Токуда е от април 2009 г., като участва активно в калибрирането на новата апаратура и лицензирането на Отделението. Участник в Европеиско Училище по Медицинска Физика във Франция през 2008 и 2009 г. Владее писмено и говоримо английски и руски език.
Константин Паенов, медицински физик
Ивона Кацарска-Денова, медицински физик
Галя Цветкова, медицински физик
Татяна Георгиева, медицински физик
Люпчо Илиев, и.д. старши лъчетерапевтичен лаборант Завършил е МК „Йорданка Филаретова”, специалност Рентгенов лаборант през 2007 г. През 2009 г. получава бакалавърска степен по „Здравен мениджмънт” към НБУ София. Преминал е обучение и има международни сертификат за работа на Линеен ускорител, компютър-томографско планиране на лъчелечението. От 2007 г. до 2009 г. работи като рентгенов лаборант в кабинет за зъбни снимки „Д-р Снежанка Желева”. От 2009 г. започва работа в Отделение по лъчелечение към Болница Токуда.
Антония Антонова, лъчетерапевтичен лаборант
Петко Ценов, лъчетерапевтичен лаборант
Антония Христова, лъчетерапевтичен лаборант
Ива Борисова, лъчетерапевтичен лаборант
Здравко Грозданов, лъчетерапевтичен лаборант
Александра Йовановска, лъчетерапевтичен лаборант
Йоана Малчева, лъчетерапевтичен лаборант
Станислав Станишев, лъчетерапевтичен лаборант
Катрин Балабанова, медицински секретар Завършила Медицински университет-София с бакалавър ,,Обществено здраве и здравен мениджмънт'' през 2014 г. и магистратура по същата специалност ,,Обществено здраве и здравен мениджмънт'' през 2016 г. Работи в Аджибадем Сити клиник болница Токуда от началото на 2016 г.
Предишен опит, свързан със специалността: административна дейност в Медикодиагностична лаборатория.
Татяна Костова, медицински секретар
Ст.м.с. Савина Рашева Савина Рашева е завършила Медицински Колеж към Медицински Университет – София, специалност Медицинска сестра – общ профил през 1990 г. През 2004 г. получава бакалавърска степен по „Социални дейности” към Великотърновски университет „Св.Св. Кирил и Методий”. Трудовият й стаж е преминал в Отделение по “Лъчелечение” към СБАЛО-ЕАД като редова медицинска сестра. В следдипломното си обучение има курсове по грижи за палиативно болни, химиотерапия, лъчелечение, стомирани болни и психотерапия при онкологично болни. От Май 2009 г. започва работа в МБАЛ Токуда Болница София.

Отделението

Лъчетерапия и радиохирург…

Радиохирургия и IMRT-лъче…

Планиране на лъчелечение

Линейни ускорители

Консултации

Лечебна дейност

Проследяване на болния

Информация за пациента

Практически курсове

Научна и консултативна де…

Екип

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.