Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Научно-изследователски проекти

Научно-изследователски проекти 10 януари 2020 Клиниката по Образна диагностика към МБАЛ "Токуда Болница София" има за своя мисия да предоставя качествена медицинска помощ за пациенти и да провежда инновационни образно-диагностични проучвания. Клиниката по Образна диагностика участва в… QUICK Stroke проект 11 февруари 2015 Инсултът е втората водеща причина за смърт по света. Периодът от време от настъпването на мозъчния инцидент до началото на тромболитичното лечение често надхвърля времевата рамка за ефективна тромболитична терапия, което е 4.5 часа. Целта … Магнитнорезонансно изследване на протезирани гърди 13 януари 2015 Естетичната и онкологична хирургия все по-често използва импланти за целите на аугментационна и онкологична мамопластика, което поставя остро въпроса за адекватна визуализация на протезата и подлежащата жлезна тъкан. Целта на проекта е да … Контрол на радиационната доза 06 януари 2015 В последните 20 години общественото внимание е фокусирано върху риска от радиационното облъчване за медицински цели. Все по-масовото приложение на мултидетекторната компютърна томография като основен образен метод и големият брой компютърт…

Вижте още

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.