Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Еднодневна хирургия

В сектор „Еднодневна хирургия” се извършват малки хирургични интервенции, които не налагат дългосрочен болничен престой . Също така се полагат грижи за пациенти, на които е проведено изследване или манипулация под анестезия. 

Еднодневната хирургия представлява лечебно-диагностични дейности и методи, осъществявани  в рамките на един ден, които не изискват  пренощуване в  болница.

Тя дава възможност пациентът да бъде изписан до няколко часа след извършване на оперативната намеса или направено изследване.

По този начин се спестява стресът от дългото отсъствие от близките и домашната обстановка, като на пациента се осигурява висококачествена медицинска помощ и бързо възстановяване.


Отделението по еднодневна хирургия на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда разполага с най-модерна апаратура за операции и лечение.

Екипът от висококвалифицирани специалисти гарантира за  качеството на медицинските  услуги и висок професионализъм.

Информация за пациента

Подготовката на пациента за операция или изследване се извършва няколко дни предварително - в зависимост от заболяването.

Повторни изследвания и консултации със съответни специалисти се правят и в деня на приемането, ако е нужно, за да се уточни здравословното състояние на пациента и да сме максимално полезни.

В деня на операцията постъпването в отделението за еднодневна хирургия става в предварително определен час с подготвени медицински документи. Тогава пациентът отново се преглежда от лекар и се настанява.

Препоръчително е пациентът да бъде  придружен от член на семейството или приятел. Желателно е, когато Ви изпишат, член от семейството или приятел да остане с Вас през първите 24 часа след интервенцията.

В периода на възстановяване пациентът е в непрекъсната връзка с лекуващият си лекар и екипа на Отделението за неотложна помощ. При възникнала промяна в състоянието пациентът би могъл да се свърже с нас на тел. 02/ 403 4000. За постигане на желаните резултати грижите  в дома трябва да бъдат съобразени с дадените инструкции от медицинския екип на болница Токуда.

Отделението

Новини

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".