Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Екип

Д-р Росен Панов, началник Отделение по Хирургия на гърда, хирург на млечна жлеза, мамолог Завършил е Първа английска гимназия в София. Продължава образованието си в МУ - София и Карловия медицински университет в Прага, където се дипломира през 1989 год по специалността „Медицина”. Дълги години работи като хирург в Общинска болница – гр. Самоков и Пета градска болница – София с придобита специалност „Хирургия”.

От 1997 год. участва в проекта „Токуда Болница София” и е от първите лекари, посетили и специализирали в Болниците на доктор Токуда в Япония.

През 2005 год. е поканен от ръководството на „Токушукай медикал корпорейшън” да се заеме с изграждането на болницата в София и до края на 2010 год. заема длъжността изпълнителен директор на МБАЛ „Токуда Болница София”. Също така Д-р Панов ръководи „Второ хирургично отделение” и мултидисциплинарния Мамологичен център към болницата.

Хирург с профилна насоченост – третиране на заболяванията на млечната жлеза, той е специализирал в тази област в много водещи онкологични центрове в Япония, Франция, Италия и Англия. Има разработки, публикации и участия в множество научни семинари, най-вече в областта на „онкопластичната хирургия на млечна жлеза”.

Член е на EURAMA- Европейската асоциация за лечение на заболявания на млечните жлези.
Проф. д-р Ташко Делийски, дмн, хирург на млечна жлеза, онкохирург, мамолог, консултант на отделението по Хирургия на гърда Проф. Делийски е роден през 1950 година. Професионалното му развитие в клинично, педагогическо и научна направление започва в МУ-Плевен, където последователно заема длъжностите началник на Онкохирургия, ръководител на Онкологичен център, заместник ректор и декан.

След първоначален 15-годишен опит в областта на общата и спешна хирургия професор Делийски се профилира допълнително в онкологията и онкохирургията, като особено значение от практичен и научен характер имат заболяванията на коремните органи, кожата и млечната жлеза. В последните години с голяма задълбоченост проучва и внедрява новостите в инвазивната диагностика и оперативното лечение на заболяванията на млечната жлеза, на базата на което придобива научно звание „Доктор на медицинските науки” и научната степен „Професор”. Гласувано му е доверие да е един от експертите, разработили националните алгоритми за съвременно лечение на рака на млечната жлеза.

В научната и практическата му дейност в момента акцент са проучвания, свързани с онкопластичния подход при операции на гърдата, в което направление е ръководител на докторанти. Многократните му специализации и преподавателска дейност във водещи онкохирургически клиники в Европа са му създали широки контакти за обмен на опит. Това му позволява да внедрява най-новите постижения и да провежда научни проучвания в колективи с наши и чуждестранни учени.

Проф. Делийски е заместник-председател на Българското хирургическо дружество.

Той е поканен от ръководството на МБАЛ „Токуда Болница София” да се присъедини като консултант към екипа на Второ хирургично отделение по Програма за развитие на научно-изследователската и внедрителната дейност по проблемите на рака и другите заболявания на млечната жлеза.
Д-р Деян Атанасов, хирург, мамолог
Д-р Миряна Даскалова, хирург Завършва висше образование в МУ - София 2007 година. От завършването си до сега работи във Второ Хирургично отделение на Токуда Болница София. От 01.09.2010 год. специализира "Хирургия" в МБАЛ "Токуда Болница София". Професионалният й интерес е в областта на хирургията с насоченост хирургично лечение на заболяванията на гърдата. Владее английски език.

Отделението

Новини

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".