Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Екип

Доц. д-р Цветан Минчев, дм, началник отделение по Гръдна хирургия Доц. д-р Цветан Минчев завършва медицина в Медицински университет – София през 1989 г. Две години работи в отделения ”Обща хирургия” във ВМА и „Кардиохирургия” в база ”Лозенец”. От 1992 до 2006 година е гръден хирург в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести „Света София”. Има две специалности - „ХИРУРГИЯ” и „ГРЪДНА ХИРУРГИЯ”.
В Болница Токуда е от построяването ѝ. Професионалният му интерес е в прилагането на мини инвазивни оперативни техники. Има над 20 публикации в българския и световния медицински печат. Участвал е в множество научни форуми у нас и в чужбина. Член е на Българската асоциация по торакална хирургия, Българската асоциация по пулмология и Европейската асоциация по кардио-торакална хирургия. Владее английски и руски.
Д-р Емануил Манолов, дм, гръден хирург Д-р Емануил Манолов е роден в гр. Бургас през 1969 г. Завършва Френска езикова гимназия, гр. София. През 1996 г. завършва медицина в Медицински факултет на Медицински университет – София, след което е редовен докторант в Клиника по гръдна хирургия на ДУБББ ”Св. София”. През 2001 г. защитава дисертация на тема „Хирургично лечение на булозния емфизем” за придобиване на образователна и научна степен „доктор”. През 2004 г. придобива магистърска степен по здравен мениджмънт във Факултет по обществено здраве на Медицински университет – София. Има две специалности – по ХИРУРГИЯ и по ГРЪДНА ХИРУРГИЯ. Има 19 научни разработки в областта на гръдната хирургия, публикувани във водещи междинародни и български списания. Член е на Европейската асоциация по кардио-торакална хирургия. Владее френски, руски и английски.
Д-р Антон Ангелов, гръден хирург Роден на 30 януари 1984 г. в град Тополовград. През 2003 г. завършва средното си образование с пълно отличие. През 2009 г. завършва специалност медицина в Медицински Университет - гр. София също с много добър успех. Млад и амбициозен лекар като интересите му са в областта на гръдната и общата хирургия. Многократно е участник в кръжоци съответно по обща, коремна, кардио и гръдна хирургия. Има завършен курс по образна диагностика.
Д-р Иван Стоименов, анестезиолог-реаниматор Д-р Иван Стоименов е роден в гр. Шумен през 1965г. Завършва ГПЧЕ” Никола Вапцаров”, гр. Шумен. През 1991г завършва медицина във ВМИ – Варна, след което започва работа в ОАИЛ на МБАЛ – Шумен. От 1998 до 2001г. работи в гр. Триполи, Либия, а след завръщането си в България започва работа в СБАЛББ”Св. София” като анестезиолог - реаниматор. В МБАЛ „Токуда Болница София” е от самото и начало. Има специалност по АНЕСТЕЗИОЛОГИЯ И ИНТЕНЗИВНО ЛЕЧЕНИЕ. Преминал през пълния курс лекции на Fondation Europeneene d’Enseignement en Anesthesiologie за следдипломно обучение на лекари – анестезиолози. Член е на Европейската асоциация на анестезиолозите. Владее английски, руски и арабски езици. От месец май 2010 д-р Стоименов е дипломиран анестезиолог към Европейската асоциация по анестезиология.
Д-р Слави Бизьоков, лекар-специализант по Гръдна хирургия Роден на 20.03.1990 г. в гр. Гоце Делчев. Средното си образование завършва в Математическа гимназия "Акад. Сергей Павлович Корольов" гр. Благоевград с пълно отличие. След конкурс в Посолството на Русия в България е приет да следва медицина в Санкт - Петербургски Първи държавен медицински институт за период от 4 години, след което се дипломира в МУ София. Второ поколение лекар. По настоящем от 2015 г. е лекар - специализант в отделението по Гръдна хирургия. Научните му интереси са в областта на видео-асистираната торакална хирургия. Владее английски и руски език .
Ст.м.с. Цвета Рангелова Ст.м.с. Цвета Рангелова е родена през 1961 г. в гр. София. През 1981 г. завършва Медицински колеж към МУ-София. В момента учи в НБУ за придобиване на магистърска степен по „Управление на здравните грижи”. От 1981 г. до 2004 г. работи в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести „Света София”, а след това в МБАЛ „Пирогов”. В МБАЛ „Токуда Болница София” е от откриването на болницата, като от 01 юли 2008 г. е старша мед. сестра на Отделение по гръдна хирургия. Преминала е курсове за повишаване на професионалната квалификация по Анестезиология и интензивно лечение и Хирургия. Владее руски и английски езици.

Отделението

Гръдна хирургия

Роботизирана гръдна хирур…

Диагностика

Оперативни интервенции

Център за белодробни фибр…

Предимства

Екип

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.