Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

МБАЛ Токуда

Токуда Болница София
История

Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда е най-голямото лечебно заведение в България, построено и развито с частни инвестиции. Открита е на 28 ноември 2006 г. като част от здравната група на японския лекар и предприемач д-р Торао Токуда. 

Откриването на Болница Токуда през 2006 г. предствалява най-мащабната инвестиция в здравеопазването, каквато в България не е правена в продължение на повече от 30 години. През 2006 г. болницата печели наградата "Инвестиция на годината", а през същата година й е присъдено и престижното отличие "Сграда на годината"

Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда е акредитирана по международния стандарт за качество и сигурност в здравеопазването – JCI (Joint Commission International). От юли 2013 г. болницата е призната за Научна организация от Министерство на науката и образованието с възможности за провеждане на докторски програми и процедури за заемане на академични длъжности. Болница Токуда е носител на множество национални и международни отличия и награди.

От 2016 г. е част от най-голямата група лечебнни заведения в страната - Аджибадем Сити Клиник, която включва 3 болници, 4 медицински центъра, над 2500 медицински специалисти, 700 от които лекари и 750 легла. Аджибадем Сити Клиник е част от здравната верига на Аджибадем – една от най-големите медицински структури в Турция. Глобално веригата е част от базираното в Малайзия публично дружество IHH Healthcare Berhad.

Качество при обслужване на пациентите

Всяка година през болницата и диагностичните й кабинети преминават около 274 хиляди пациенти, 2500 пациенти от чужбина, раждат се над 900 деца и се извършват близо 13 000 операции. 

Холистичният и мултидисциплинарен подход са основният модел за предоставяне на болнична помощ в Токуда. На този принцип са изградени алгоритмите за комплексно лечение на всички пациенти. Високата квалификация на лекарите и професионалистите по здравни грижи, комфортните условия и модерното оборудване на болницата са фундаменталните предпоставки за извършването на редица високоспециализирани и авангардни процедури, които привличат не само пациентите, но и редица специалисти от чужбина, с които лекарите на Токуда постоянно обменят опит и развиват нови дейности. В конгресния център на Токуда всяка година се провеждат над 100 различни практически обучения за специалисти и пациенти. Изграден е единен стандарт за добра медицинска практика, както и система за  контрол на качеството в областта на медицинската дейност, обслужването на пациентите и обучението на лекарите, сестрите и техническия персонал.

През 2016 г. Болница Токуда става най-голямата болница в региона, акредитирана от световно признатата акредитационна система JCI (Joint Commission International). Акредитацията гарантира изпълнението на множество политики и стратегии за непрекъснато повишаване на нивото на болничните грижи и сертифицира, че пациентите се лекуват по най-безопасния и отговорен начин.  

Сградата

Болницата е построена на разгърната площ от над 52 000 кв. м. в южната част на столичния квартал "Лозенец". Тя има 11 етажа, 1 от които подземен. Структурата на болницата е многопрофилна, като се състои от 37 клиники и отделения, в които са застъпени почти всички медицински специалности. Токуда разполага с три операционни блока, в които са разположени 22 операционни зали. 

Болницата е многопрофилна и разполага с:

• Висококвалифицирани медицински екипи 
• 37 клиники и отделения
• 3 операционни блока с 22 хирургични зали
• Модерен диагностичен център
• Авангардно оборудване
• Спешно отделение

Награди и отличия

Болница Токуда е носител на множество отличия:

  • През 2008 година й е присъдена наградата "Босей - стремеж към звездите" за тотално управление на качеството на JAIKA България
  • През 2009 г. става носител на отличието на Mark Institute за най-добър здравен бранд
  • През 2010 и 2013 г. Българската Уеб Асоциация отличава интернет страницата на Токуда като най-добър здравен уеб сайт
  • От 2010 г. болницата получава всяка година най-висок рейтинг за частна болница, организиран от Българската асоциация за закрила на пациентите (БАЗП), а за 2012 г. ръководството на болницата е отличено от пациентската организация БАЗП за цялостен принос в защитата на правата на пациентите в България.
  • В края на 2012 г. министърът на здравеопазването връчи на МБАЛ "Токуда" наградата "Малкия принц" за приноса на Токуда в борбата с аутизма.
  • През 2015 г. Болница Токуда спечели съвместно със своя партньор www.treatmentbulgaria.com награда за най-добро обслужване на чуждестранни пациенти: 


Awarded by WhatClinic.com

  • През 2016 г. Болница Токуда е акредитирана от световно признатата акредитационна система JCI (Joint Commission International). Акредитацията гарантира, че пациентите се лекуват по най-безопасния и отговорен начин и полага непрекъснати усилия за повишаване на нивото на болничните грижи.
  • През 2018 г. групата лечебни заведения Аджибадем Сити Клиник е наградена с втора награда в категория "Качество" на годишните награди на КРИБ (Конфедерация на работодателите и индустриалците в България)  

 

Вижте още

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.