Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

МБАЛ Токуда

Токуда Болница София
История

Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда е най-голямото лечебно заведение в България, построено и развито с частни инвестиции. Открита е на 28 ноември 2006 г. като част от здравната група на японския лекар и предприемач д-р Торао Токуда. 

Откриването на Болница Токуда през 2006 г. предствалява най-мащабната инвестиция в здравеопазването, каквато в България не е правена в продължение на повече от 30 години. През 2006 г. болницата печели наградата "Инвестиция на годината", а през същата година й е присъдено и престижното отличие "Сграда на годината"

Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда е акредитирана по международния стандарт за качество и сигурност в здравеопазването – JCI (Joint Commission International). От юли 2013 г. болницата е призната за Научна организация от Министерство на науката и образованието с възможности за провеждане на докторски програми и процедури за заемане на академични длъжности. Болница Токуда е носител на множество национални и международни отличия и награди.

От 2016 г. е част от най-голямата група лечебнни заведения в страната - Аджибадем Сити Клиник, която включва 4 болници, 4 медицински центъра, над 2500 медицински специалисти, 700 от които лекари и 750 легла. Аджибадем Сити Клиник е част от здравната верига на Аджибадем – една от най-големите медицински структури в Турция. Глобално веригата е част от базираното в Малайзия публично дружество IHH Healthcare Berhad.

Качество при обслужване на пациентите

Всяка година през болницата и диагностичните й кабинети преминават около 274 хиляди пациенти, 2500 пациенти от чужбина, раждат се над 900 деца и се извършват близо 13 000 операции. 

Холистичният и мултидисциплинарен подход са основния модел за предоставяне на болнична помощ в Токуда. На този принцип са изградени алгоритмите за комплексно лечение на всички пациенти. Високата квалификация на лекарите и професионалистите по здравни грижи, комфортните условия и модерното оборудване на болницата са фундаменталните предпоставки за извършването на редица високоспециализирани и авангардни процедури, които привличат не само пациентите, но и редица специалисти от чужбина, с които лекарите на Токуда постоянно обменят опит и развиват нови дейности. В конгресния център на Токуда всяка година се провеждат над 100 различни практически обучения за специалисти и пациенти. Изграден е единен стандарт за добра медицинска практика, както и система за  контрол на качеството в областта на медицинската дейност, обслужването на пациентите и обучението на лекарите, сестрите и техническия персонал.

През 2016 г. Болница Токуда става най-голямата болница в региона, акредитирана от световно признатата акредитационна система JCI (Joint Commission International). Акредитацията гарантира изпълнението на множество политики и стратегии за непрекъснато повишаване на нивото на болничните грижи и сертифицира, че пациентите се лекуват по най-безопасния и отговорен начин.  

Сградата

Болницата е построена на разгърната площ от над 52 000 кв. м. в южната част на столичния квартал "Лозенец". Тя има 11 етажа, 1 от които подземен. Структурата на болницата е многопрофилна, като се състои от 37 клиники и отделения, в които са застъпени почти всички медицински специалности. Токуда разполага с три операционни блока, в които са разположени 22 операционни зали. 

Болницата е многопрофилна и разполага с:

• Висококвалифицирани медицински екипи 
• 37 клиники и отделения
• 3 операционни блока с 22 хирургични зали
• Модерен диагностичен център
• Авангардно оборудване
• Спешно отделение

Награди и отличия

Болница Токуда е носител на множество отличия:

  • През 2008 година й е присъдена наградата "Босей - стремеж към звездите" за тотално управление на качеството на JAIKA България
  • През 2009 г. става носител на отличието на Mark Institute за най-добър здравен бранд
  • През 2010 и 2013 г. Българската Уеб Асоциация отличава интернет страницата на Токуда като най-добър здравен уеб сайт
  • От 2010 г. болницата получава всяка година най-висок рейтинг за частна болница, организиран от Българската асоциация за закрила на пациентите (БАЗП), а за 2012 г. ръководството на болницата е отличено от пациентската организация БАЗП за цялостен принос в защитата на правата на пациентите в България.
  • В края на 2012 г. министърът на здравеопазването връчи на МБАЛ "Токуда" наградата "Малкия принц" за приноса на Токуда в борбата с аутизма.
  • През 2015 г. Болница Токуда спечели съвместно със своя партньор www.treatmentbulgaria.com награда за най-добро обслужване на чуждестранни пациенти: 


Awarded by WhatClinic.com

  • През 2016 г. Болница Токуда е акредитирана от световно признатата акредитационна система JCI (Joint Commission International). Акредитацията гарантира, че пациентите се лекуват по най-безопасния и отговорен начин и полага непрекъснати усилия за повишаване на нивото на болничните грижи.
  • През 2018 г. групата лечебни заведения Аджибадем Сити Клиник е наградена с втора награда в категория "Качество" на годишните награди на КРИБ (Конфедерация на работодателите и индустриалците в България)  

 

Вижте още

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".