Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Екип

Д-р Емилия Алова, началник лаборатория по Трансфузионна хематология Завършила е медицина през 1986 г. МУ-София. Веднага след това започва работа като рентгенолог по разпределение в Районна болница – гр. Своге. През 1990 г. постъпва във в Центъра по трансфузионна хематология на Военномедицинска академия, където има 16 години трудов стаж. През 2003 г. придобива специалност Трансфузионна хематология. През 2006 г. е поканена да се присъедини към екипа на Болница Токуда и в началото на 2007 г. поема ръководството на лабораторията по Трансфузионна хематология.
Д-р Кирилка Семова, трансфузионен хематолог Завършила е медицина през 2000 г. в МУ-София. Започва работа като общопрактикуващ лекар, като през 2006 г. придобива специалност по Обща медицина. От 2006 г. започва работа в Отделение по Трансфузионна хематология в СБАЛАГ "Майчин дом". От 2011 г. след конкурс работи като асистент към Отделение по Трансфузионна хематология в УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов", където придобива специалност по Трансфузионна хематология. Участвала е с презентации и постери в редица научни форуми в областта на трансфузионната хематология. От март 2017 г. е част от екипа на лабораторията по Трансфузионна хематология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.
Ст.мед.лаб. Росица Танева Завършила е МК „Йорданка Филаретова” към МУ през 1988 г. Има степен „Бакалавър по управление на здравни грижи” от ФОЗ към МУ. Работила е 15 години в Центъра по трансфузионна хематология на Военномедицинска академия. От началото е част от екипа на „Лаборатория по трансфузионна хематология” на МБАЛ „Токуда Болница София”. Преминала е курсове в сферата имунохематологията и изосерологията.

Отделението

Лаборатория по трансфузио…

Изследвания

Екип

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".