Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Урология - Център по ендоурология

Център по Ендоурология. Минималноинвазивно и безкръвно оперативно лечение при заболявания на простатата, бъбреците, пикочния мехур и пикочните пътища (уретери и уретра). Роботизирана урологична хирургия с робот da Vinci. Опитен отдаден екип, високи технологии и избор на най-прецизните и ниско травматични техники.

 

  • Ендоурология при заболявания на простатата, на бъбреците, пикочния мехур и пикочните пътища - уретери и уретра
  • Онкоурология 
  • Лазерно лечение на простатен аденом
  • Ултразвуково разбиване на камъни в бъбреците
  • Урология при деца 
  • Диагностика и лечение на мъжки стерилитет и еректилни смущения
  • Репродуктивна медицина в съдействие със специалистите по лечение на семеен стерилитет
  • Реконструктивна урология

Д-р Калоян Давидов, началник на отделението по Урология и медицински директор на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда, и екипът му са сертифицирани за най-прецизната хирургична техника с робот da Vinci.
Роботизираната хирургия е най-авангардната техника за минималноинвазивно оперативно лечение на злокачествени заболявания на простатата, бъбрека, пикочния мехур, както и при запушвания или стеснения по отделителната система. „Развиването на уменията на уролозите за използване на робота da Vinci дава достъп на пациентите у нас до съвременно лечение, еднакво с това, което биха получили във всяка високоразвита страна. Въвеждането на роботизирана урологична хирургия в Болница Токуда е естествена стъпка след разгръщането ни като център по ендоурология, в който щадящите и прецизни техники са основна цел“, казва д-р Давидов.

 

Holmium Pulse 120H - най-модерният лазер в урологията за лечение на доброкачествено увеличена простата

Отделението по Урология на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда е оборудвано с най-съвременния лазер в урологичната хирургия. Това е Holmium Pulse 120H.

Апаратът има безспорни предимства при минимално травматичното и безкръвно лечение на заболявания като хиперплазия на простата, камъни в бъбреците и пикочните пътища.

„При този вид лазерно отстраняване на увеличената простатна тъкан (HoLEP) процесът е изключително щадящ. Практиката показва, че при пациенти, лекувани с тази техника, възстановяването е изключително бързо. Катетърът може да бъде отстранен почти веднага, като е възможно пациентът да се прибере вкъщи още в същия ден“, разказва д-р Калоян Давидов, дм – началник на Отделението по Урология и медицински директор на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.

По време на уретероскопия с лазера могат прецизно да бъдат разпрашени камъни по хода на пикочопроводите и така да се избегнат усложненията. При камъни в бъбреците апаратът позволява едновременното провеждане на лазерна литотрипсия и аспирация на парченцата от раздробения конкремент, уточнява д-р Давидов.

С новите технологични възмжности за лазерно лечение и роботизирана хирургия с робота da Vinci отделението по Урология се утвърждава като водещ Ендоурологичен център в България с богат опит в извършването на модерни, ниско травматични и щадящи оперативни интервенции. 

Клинични пътеки

Вижте списък с клиничните пътеки за лечение в болнични условия, по които Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда има договор с Националната здравноосигурителна каса.

вижте списъка 

Видео

Видео: Лазерно отстраняване на камъни в бъбреците с перкутанна нефролитотомия - PCNL

 


Видео: Лазерно отстраняване на камък в уретера

 


 

Видео: Модерно и безкръвно лечение на заболяванията на простатата, представено от д-р Калоян Давидов

 
 

Лапароскопска радикална цистопростатектомия, извършена от началника на отделението по Урология д-р Калоян Давидов в Болница Токуда

Запиши час за консултация >

Отделението

Урология

Роботизирана урология

Център по Ендоурология

Преглед при уролог

Лечение в болницата

Простатна хиперплазия

Лазерно лечение на проста…

Камъни в бъбреците

Смущения в ерекцията

Птоза на бъбрека

Инфертилитет

Цистит

Детска урология

Инконтиненция

Болничен режим

Новини

Екип

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.