Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Урология - Център по ендоурология

Център по Ендоурология. Минималноинвазивно и безкръвно оперативно лечение при заболявания на простатата, бъбреците, пикочния мехур и пикочните пътища (уретери и уретра). Роботизирана урологична хирургия с робот da Vinci. Опитен отдаден екип, високи технологии и избор на най-прецизните и ниско травматични техники.

 

  • Ендоурология при заболявания на простатата, на бъбреците, пикочния мехур и пикочните пътища - уретери и уретра
  • Онкоурология 
  • Лазерно лечение на простатен аденом
  • Ултразвуково разбиване на камъни в бъбреците
  • Урология при деца 
  • Диагностика и лечение на мъжки стерилитет и еректилни смущения
  • Репродуктивна медицина в съдействие със специалистите по лечение на семеен стерилитет
  • Реконструктивна урология

Д-р Калоян Давидов, началник на отделението по Урология и медицински директор на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда, и екипът му са сертифицирани за най-прецизната хирургична техника с робот da Vinci.
Роботизираната хирургия е най-авангардната техника за минималноинвазивно оперативно лечение на злокачествени заболявания на простатата, бъбрека, пикочния мехур, както и при запушвания или стеснения по отделителната система. „Развиването на уменията на уролозите за използване на робота da Vinci дава достъп на пациентите у нас до съвременно лечение, еднакво с това, което биха получили във всяка високоразвита страна. Въвеждането на роботизирана урологична хирургия в Болница Токуда е естествена стъпка след разгръщането ни като център по ендоурология, в който щадящите и прецизни техники са основна цел“, казва д-р Давидов.

 

Holmium Pulse 120H - най-модерният лазер в урологията за лечение на доброкачествено увеличена простата

Отделението по Урология на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда е оборудвано с най-съвременния лазер в урологичната хирургия. Това е Holmium Pulse 120H.

Апаратът има безспорни предимства при минимално травматичното и безкръвно лечение на заболявания като хиперплазия на простата, камъни в бъбреците и пикочните пътища.

„При този вид лазерно отстраняване на увеличената простатна тъкан (HoLEP) процесът е изключително щадящ. Практиката показва, че при пациенти, лекувани с тази техника, възстановяването е изключително бързо. Катетърът може да бъде отстранен почти веднага, като е възможно пациентът да се прибере вкъщи още в същия ден“, разказва д-р Калоян Давидов, дм – началник на Отделението по Урология и медицински директор на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.

По време на уретероскопия с лазера могат прецизно да бъдат разпрашени камъни по хода на пикочопроводите и така да се избегнат усложненията. При камъни в бъбреците апаратът позволява едновременното провеждане на лазерна литотрипсия и аспирация на парченцата от раздробения конкремент, уточнява д-р Давидов.

С новите технологични възмжности за лазерно лечение и роботизирана хирургия с робота da Vinci отделението по Урология се утвърждава като водещ Ендоурологичен център в България с богат опит в извършването на модерни, ниско травматични и щадящи оперативни интервенции. 

Клинични пътеки

Вижте списък с клиничните пътеки за лечение в болнични условия, по които Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда има договор с Националната здравноосигурителна каса.

вижте списъка 

Видео

Видео: Лазерно отстраняване на камъни в бъбреците с перкутанна нефролитотомия - PCNL

 


Видео: Лазерно отстраняване на камък в уретера

 


 

Видео: Модерно и безкръвно лечение на заболяванията на простатата, представено от д-р Калоян Давидов

 
 

Лапароскопска радикална цистопростатектомия, извършена от началника на отделението по Урология д-р Калоян Давидов в Болница Токуда

Запиши час за консултация >

Отделението

Урология

Роботизирана урология

Център по Ендоурология

Преглед при уролог

Лечение в болницата

Простатна хиперплазия

Лазерно лечение на проста…

Камъни в бъбреците

Смущения в ерекцията

Птоза на бъбрека

Инфертилитет

Цистит

Детска урология

Инконтиненция

Болничен режим

Новини

Екип

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".