Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Лазерно лечение на простатен аденом

С най-съвременния лазер в урологичната хирургия бе оборудвано отделението по Урология на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда. Това е Holmium Pulse 120H, модел 2017 година.

Този апарат има безспорни предимства при минимално травматичното и безкръвно лечение на заболявания като хиперплазия на простата, камъни в уретерите и камъни в бъбреците.

„При лазерното отстраняване на увеличената простатна тъкан процесът на вапоризация е изключително щадящ. Практиката показва, че при пациенти, лекувани с новия лазер, възстановяването е изключително бързо. Катетърът може да бъде отстранен почти веднага, като е възможно пациентът да се прибере вкъщи още в същия ден“, разказва д-р Калоян Давидов, дм – началник на Отделението по Урология и медицински директор на Аджибадем Токуда.

По време на уретероскопия с лазера могат прецизно да бъдат разпрашени камъни по хода на пикочопроводите и така да се избегнат усложненията. При камъни в бъбреците апаратът позволява едновременното провеждане на лазерна литотрипсия и аспирация на парченцата от раздробения конкремент, уточнява д-р Давидов.

С новия лазер и инсталирането на роботът Да Винчи отделението по Урология се утвърждава като водещ Ендоурологичен център в България с богат опит в извършването на модерни, минимално травматични и щадящи оперативни интервенции. 

Какво представлява лазерното лечение на доброкачествено увеличена простата, научете от видеото

Уважаеми господине,

Ако Вие имате доказано доброкачествено увеличена простата, Вие би трябвало да сте информиран, че:

  1. Постиженията на съвременната фармация предоставят възможност за медикаментозно повлияване на симптомите на увеличената простата - от познатите от телевизионни реклами добавки към храната до най-съвременните лекарства, доказали своята ефективност в последните 15 години. Всички те водят до облекчаване на състоянието, но не лекуват причината за Вашите оплаквания!
  2. Лечението на доброкачествено-увеличената простата е СТРОГО хирургично! Като се започне от класическата „отворена” операция, която все още има своето значение, Транс Уретралната Резекция (ТУР) и се стигне до съвременното и високотехнологично отстраняването на увеличената част от простатата с Лазерен лъч.
Какво представлява Лазерното лечение?

ТУР-ът на простата остава „златен стандарт” в лечението на доброкачественото простатно увеличение. Това е ендоскопски метод, при който през уретрата (пикочния канал) се въвежда оптичен хирургичен инструмент и простатата се изрязва постепенно на малки части с помощта на електрически ток.

Лазерното лечение на простатата постига ефект, идентичен с този при класическия ТУР. При модерния метод, обаче, тъканта не се изрязва, а се изпарява под действието на фокусираната енергия на лазера. Вапоризирането постепенно и щадящо отстранява увеличанета тъкан милиметър по милиметър. Интервенцията е свързана с минимална кръвозагуба, а рискът от усложнения е сведен до минимум. Ето защо лазерната хирургия на простатен аденом е подходяща за мъже със сърдечно-съдови заболявания с назначена антикоагулантна терапия. Допълнително предимство на метода е бързото възстановяване на пациентите, което означава и по-кратко време за носене на катетър след интервенцията.

 

 

Предимствата на Урологията в Болница Токуда:
  • Ние първи приложихме лазерното лечение на доброкачествено увеличение на простатата и имаме най-голям опит в нашата страна
  • Ние имаме капацитета и уменията да лекуваме и пациенти със съпътстващи заболявания благодарение на добрата колаборация със структурите на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.
  • Нашият подход към всеки пациент е подчинен на цялостното обхващане на хода на заболяването, минимизирането на риска от възможни усложнения и не на последно място – зачитането на личността и достойнството на всеки един човек.   
Как мога да се прегледам от уролог в Токуда?
  • На телефон 02/403 4910

Модерният уред „изпарява” тумора и спомага за пълното и бързо възстановяване на пациента. 

С уникален лазер за оперативно лечение на аденом на простатата разполага отделението по Урология на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда. С помощта на авангардната апаратура специалистите-уролози оперират доброкачественото уголемяване на простатата. Първата подобна операция бе извършена именно в Болница Токуда от началникът на отделението по Урология д-р Калоян Давидов през 2008 година след специализация в Kings Hospital, Лондон, Великобритания.

 „Под въздействието на диодния лазер туморът на простатата „се изпарява” постепенно - милиметър по милиметър”, казва д-р Калоян Давидов, който е извършил над 170 такива операции. Той добавя, че интервенцията е свързана с минимална кръвозагуба, а рискът от усложнения е сведен до минимум. Ето защо лазерната хирургия на простатен аденом е подходяща за мъже със сърдечно-съдови заболявания с назначена антикоагулантна терапия. Допълнително предимство на метода е бързото възстановяване на пациентите, което означава и по-кратко време за носене на катетър след интервенцията.

 

 Доц. Давидов Ви съветва:

 „Лазерната операция е щадяща и с минимална травма, но трябва да се знае, че успехът на оперативното лечение е свързано и с навременното диагностициране и установяне на заболяването - аденом на простатата”, подчертава д-р Калоян Давидов, началник на отделението по Урология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, който е извършил първата подобна операция в България. Той препоръчва мъжете след 50 годишна възраст веднъж годишно да посещават кабинета на уролога за ехографско изследване на простатата. Записване за консултация се извършва на тел: 02/403 4910.

Запиши час за консултация >

Отделението

Урология

Роботизирана урология

Център по Ендоурология

Преглед при уролог

Лечение в болницата

Простатна хиперплазия

Лазерно лечение на проста…

Камъни в бъбреците

Смущения в ерекцията

Птоза на бъбрека

Инфертилитет

Цистит

Детска урология

Инконтиненция

Болничен режим

Новини

Екип

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".