Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Лазерно лечение на простатен аденом

С най-съвременния лазер в урологичната хирургия бе оборудвано отделението по Урология на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда. Това е Holmium Pulse 120H, модел 2017 година.

Този апарат има безспорни предимства при минимално травматичното и безкръвно лечение на заболявания като хиперплазия на простата, камъни в уретерите и камъни в бъбреците.

„При лазерното отстраняване на увеличената простатна тъкан процесът на вапоризация е изключително щадящ. Практиката показва, че при пациенти, лекувани с новия лазер, възстановяването е изключително бързо. Катетърът може да бъде отстранен почти веднага, като е възможно пациентът да се прибере вкъщи още в същия ден“, разказва д-р Калоян Давидов, дм – началник на Отделението по Урология и медицински директор на Аджибадем Токуда.

По време на уретероскопия с лазера могат прецизно да бъдат разпрашени камъни по хода на пикочопроводите и така да се избегнат усложненията. При камъни в бъбреците апаратът позволява едновременното провеждане на лазерна литотрипсия и аспирация на парченцата от раздробения конкремент, уточнява д-р Давидов.

С новия лазер и инсталирането на роботът Да Винчи отделението по Урология се утвърждава като водещ Ендоурологичен център в България с богат опит в извършването на модерни, минимално травматични и щадящи оперативни интервенции. 

Какво представлява лазерното лечение на доброкачествено увеличена простата, научете от видеото

Уважаеми господине,

Ако Вие имате доказано доброкачествено увеличена простата, Вие би трябвало да сте информиран, че:

  1. Постиженията на съвременната фармация предоставят възможност за медикаментозно повлияване на симптомите на увеличената простата - от познатите от телевизионни реклами добавки към храната до най-съвременните лекарства, доказали своята ефективност в последните 15 години. Всички те водят до облекчаване на състоянието, но не лекуват причината за Вашите оплаквания!
  2. Лечението на доброкачествено-увеличената простата е СТРОГО хирургично! Като се започне от класическата „отворена” операция, която все още има своето значение, Транс Уретралната Резекция (ТУР) и се стигне до съвременното и високотехнологично отстраняването на увеличената част от простатата с Лазерен лъч.
Какво представлява Лазерното лечение?

ТУР-ът на простата остава „златен стандарт” в лечението на доброкачественото простатно увеличение. Това е ендоскопски метод, при който през уретрата (пикочния канал) се въвежда оптичен хирургичен инструмент и простатата се изрязва постепенно на малки части с помощта на електрически ток.

Лазерното лечение на простатата постига ефект, идентичен с този при класическия ТУР. При модерния метод, обаче, тъканта не се изрязва, а се изпарява под действието на фокусираната енергия на лазера. Вапоризирането постепенно и щадящо отстранява увеличанета тъкан милиметър по милиметър. Интервенцията е свързана с минимална кръвозагуба, а рискът от усложнения е сведен до минимум. Ето защо лазерната хирургия на простатен аденом е подходяща за мъже със сърдечно-съдови заболявания с назначена антикоагулантна терапия. Допълнително предимство на метода е бързото възстановяване на пациентите, което означава и по-кратко време за носене на катетър след интервенцията.

 

 

Предимствата на Урологията в Болница Токуда:
  • Ние първи приложихме лазерното лечение на доброкачествено увеличение на простатата и имаме най-голям опит в нашата страна
  • Ние имаме капацитета и уменията да лекуваме и пациенти със съпътстващи заболявания благодарение на добрата колаборация със структурите на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.
  • Нашият подход към всеки пациент е подчинен на цялостното обхващане на хода на заболяването, минимизирането на риска от възможни усложнения и не на последно място – зачитането на личността и достойнството на всеки един човек.   
Как мога да се прегледам от уролог в Токуда?
  • На телефон 02/403 4910

Модерният уред „изпарява” тумора и спомага за пълното и бързо възстановяване на пациента. 

С уникален лазер за оперативно лечение на аденом на простатата разполага отделението по Урология на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда. С помощта на авангардната апаратура специалистите-уролози оперират доброкачественото уголемяване на простатата. Първата подобна операция бе извършена именно в Болница Токуда от началникът на отделението по Урология д-р Калоян Давидов през 2008 година след специализация в Kings Hospital, Лондон, Великобритания.

 „Под въздействието на диодния лазер туморът на простатата „се изпарява” постепенно - милиметър по милиметър”, казва д-р Калоян Давидов, който е извършил над 170 такива операции. Той добавя, че интервенцията е свързана с минимална кръвозагуба, а рискът от усложнения е сведен до минимум. Ето защо лазерната хирургия на простатен аденом е подходяща за мъже със сърдечно-съдови заболявания с назначена антикоагулантна терапия. Допълнително предимство на метода е бързото възстановяване на пациентите, което означава и по-кратко време за носене на катетър след интервенцията.

 

 Доц. Давидов Ви съветва:

 „Лазерната операция е щадяща и с минимална травма, но трябва да се знае, че успехът на оперативното лечение е свързано и с навременното диагностициране и установяне на заболяването - аденом на простатата”, подчертава д-р Калоян Давидов, началник на отделението по Урология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, който е извършил първата подобна операция в България. Той препоръчва мъжете след 50 годишна възраст веднъж годишно да посещават кабинета на уролога за ехографско изследване на простатата. Записване за консултация се извършва на тел: 02/403 4910.

Запиши час за консултация >

Отделението

Урология

Роботизирана урология

Център по Ендоурология

Преглед при уролог

Лечение в болницата

Простатна хиперплазия

Лазерно лечение на проста…

Камъни в бъбреците

Смущения в ерекцията

Птоза на бъбрека

Инфертилитет

Цистит

Детска урология

Инконтиненция

Болничен режим

Новини

Екип

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.