Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Екип

Отделението по Урология в Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда разполага с най-младия и мотивиран екип, който успешно прилага онкоурологична, конвенционална, ендоскопска, реконструктивна и детска урологична помощ.

 

Доц. д-р Калоян Давидов, дм, началник отделение по Урология Завършил е медицина през 1994 г. в МУ-София, през 2000 г. взима специалност „Урология”. От завършването си до постъпването в МБАЛ „Токуда Болница София” е работил в УМБАЛ „Александровска”. В МБАЛ „Токуда Болница София” е от създаването й. Специализирал е неколкократно в болниците на д-р Токуда в Япония. Има специализация в Кембридж за Холмиум лазерна хирургия на простатата и защитена дисертация на тема Лазерна Хирургия на простатата. Специализирал е също в Патра, Гърция за Перкутанна хирургия за бъбречни камъни и Лапароскопия. През 2016 г. получава сертификат за най-прецизната хирургична техника с робот Da Vinci за минимално инвазивно оперативно лечение на злокачествени заболявания на простатата, бъбрека, пикочния мехур, запушвания или стеснения по отделителната система. От ноември 2014 г. д-р Давидов е Медицински директор на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда.
Д-р Димитър Златанов, уролог, детски уролог През 2008 г. завършва МУ-София. В периода 2009-2014 г. е специализант по Урология в Токуда Болница, а след като взема специалност през 2015 г. е назначен за лекар-уролог в същото отделение.
През 2006 г. участва в обмен по Хирургия в Египет. Преминал е множество множество практически курсове, сред които - за ендоурология и минимално инвазивна хирургия, детска урология (Румъния, Великобритания, Гърция), урогинекология (Италия), мехурна дисфункция и др.
Д-р Адриан Попов, уролог Завършил е медицина в МУ-София през 2008 г. След завършването си постъпва на работа в отделението по Урология на Болница Токуда. Д-р Попов е сертифициран за най-прецизната хирургична техника с робот Da Vinci за минимално инвазивно оперативно лечение на злокачествени заболявания на простатата, бъбрека, пикочния мехур, запушвания или стеснения по отделителната система. Владее английски език.
Д-р Асен Александров, уролог Д-р Асен Александров е завършил медицина през 2006 г. в МУ-София. Докторант в Клиниката по Урология на УМБАЛ Александровска през 2009 г. Специализира Урология и урологична онкология в болница Alfried Krupp, Есен, Германия с акцент: робот-асистирана микрохирургия на урогениталния тракт с операционна система DaVinci. Придобива специалност по Урология през 2015 г. От 2009 до 2016 г. работи в боница Alfried Krupp, Есен, Германия. От 2016 до 2017 г. е уролог към Клиниката по урология и андрология към болница Barmherzige Brüder, Виена, Австрия. В екипа на отделението по Урология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда е от края на 2017 г.
Д-р Александров има публикации в редица международни медицински издания. Участва в множество международни конгреси в областта на урологията, онкоурологията и роботизираната хирургия (Хамбург, 2011; Лондон, 2012; София, 2012; Майнц, 2012; Стокхолм, 2013; Амстердам, 2014; Орландо, САЩ, 2015; Мадрид, 2015; Ню Орлийнс, САЩ, 2015; Билбао, 2015 и др.) Печели няколкократно награди от международни конгреси: за най-добра оперативна техника, най-добро видео от операция и др.
Доц. д-р Стиляна Кюркчиева, дм, детски уролог Доц. Кюркчиева е завършила медицина в МУ-Варна през 1971 г. Специалност Урология придобива през 1971 г. Има 20-годишен опит в УМБАЛСМ „Пирогов” последователно от ординатор до началник Клиника по детска урология. През 1989 г. придобива научната степен „доктор”, а от 1990г. е единственото хабилитирано лице по детска урология в страната. В момента доц. Кюркчиева е външен експерт по урологични заболявания за лечение на деца в чужбина.
Притежава диплома по Здравен мениджмънт, диплома за абдоминална ехография и трансуретрална хирургия. Доц. Кюркчиева притежава професионален опит в лечението на всички урологични заболявания в детската възраст, аномалии на отделителната система и външни урологични аномалии.
Д-р Владимир Роглев, уролог
Д-р Никола Стоянов, уролог През 2010 г. завършва МУ-София. В периода 2012-2018 г. е специализант по Урология в Токуда Болница, а след като взема специалност през 2019 г. е назначен за лекар-уролог в същото отделение.
Интереси към уролитиазата, онкоурологията.
Преминал е множество множество практически курсове, сред които - за ендоурология.
Ст.м.с. Анета Бранкова Завършила Медицински колеж ,, Йорданка Филаретова“ през 1996г. След това придобива магистърска степен от СУ,, Св. Климент Охридски“ по ,,Мениджмънт на социалните дейности“ и бакалавърска степен от МУ, Факултет по обществено здраве. След завършването си работи в V-та МБАЛ, Урологично отделение в продължение на единадесет години . В МБАЛ,,Токуда болница“, Отделение по Урология е от самото откриване, от м.февруари 2008 г.е старша медицинска сестра на същото отделение.
Д-р Иван Орманов, уролог, Кабинет по Урология
Запиши час за консултация >

Отделението

Урология

Роботизирана урология

Център по Ендоурология

Преглед при уролог

Лечение в болницата

Простатна хиперплазия

Лазерно лечение на проста…

Камъни в бъбреците

Смущения в ерекцията

Птоза на бъбрека

Инфертилитет

Цистит

Детска урология

Инконтиненция

Болничен режим

Новини

Екип

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.