Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Важно!

За хората с оплаквания, дължащи се на недостатъчно кръвоснабдяване на долните крайници, съществува сериозна опасност да претърпят ампутация, предупреждава проф. д-р Васил Червенков, дм – началник на клиниката по Съдова хирургия и ангиология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Повечето от ампутациите, които се извършват в България, са резултат от състояния, свързани с артериални заболявания на долните крайници, които при навременна диагностика и специализирано лечение могат да бъдат коригирани навреме и да се избегне ампутирането на засегнатия крайник. „Ето защо е необходимо добро сътрудничество между общопрактикуващите лекари, общите хирурзи, специалистите по Ортопедия и травматология, ендокринолозите и съдовите специалисти /съдови хирурзи и ангиолози/ за оказване на квалифицирана помощ и ранно насочване към съвременно лечение”, категоричен е проф. Червенков.

Всяка година в Клиниката по Съдова хирургия и ангиология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда се извършват средно 1300 операции, 70% от които са на артериални съдове, като при 45% от тях се прилагат ендоваскуларни методи. Специалистите на клиниката рутинно извършват и хибридни съдови интервенции.

Съдова хирургия

Най-модерна диагностика и лечение на съдови заболявания

За широк спектър на съдови заболявания, клиниката по Съдова хирургия на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда предлага най-модерни методи на лечение в условията на максимален комфорт за пациентите и техните близки. 

Пълна гама на неинвазивни и миниинвазивни методи на диагностика на съдовите заболявания за прецизно определяне на методите на лечение.

Комплексно оперативно лечение от екип с богат опит и най-висока техническа подготовка за следните съдови проблеми: 
• Периферни стеснения и запушвания на хранещите съдове 
• Аневризми и разширения на аорта и периферни съдове 
• Лечение и профилактика на мозъчно-съдова болест 
• Спешни съдови заболявания: емболии, тромбози, травми, руптури и др. лезии 
• Нарушения в кръвоснабдяването на бъбреците и други коремни органи 
• Разширени вени и венозни тромбози. 
• Съдово-свързани тумори и малформации (хемангиоми, вродени фистули, анатомично притискане на съдове) 
• Изграждане на постоянен достъп за хемодиализа 

За лечение на изброените заболявания, освен стандартните хирургични техники, широко се прилагат минимално инвазивни ендоваскуларни методи: дилатация, стентиране, емболизация, свеждащи до минимум травмата за пациента от лечението и болничния престой.

В лечението на варикозната болест рутинно се прилага ендовенозна лазерна аблация и механо-химична аблация – съвременни минимално инвазивни метод, алтернатива на класическия „стрипинг“. 

Извършва се комплексно консервативно (медикаментозно) лечение на съдовите заболявания. 

Отделението

Съдова хирургия

Амбулатория

Стационарно лечение

Операционни зали

Изследвания

Хибридни методи

Информация за пациента

Пациентите за нас

Екип

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".